Jan van Lierop jr. vijftig jaar gildebroeder

13 augustus 2019 - 09:00

HEEZE - Kermismaandag was voor het St. Jorisgilde uit Heeze dit jaar extra bijzonder. Jaarlijks is dit een drukke dag voor het gilde die volgens traditie start met een heilige mis. Daarna trekt het gezelschap te voet door Heeze en brengen zij een vendelhulde aan het college van B&W, bezoeken zij het Nicasius, het Kasteel en de huisartsenpraktijk.

Dit jaar en extra feestelijk tintje want Jan van Lierop jr. werd gehuldigd voor vijftig jaar lidmaatschap bij het Sint Jorisgilde. Namens het Heezer gilde kreeg Jan de versierselen opgespeld door zijn moeder. Namens de Kring speldde Johan Bax hem een gouden onderscheiding op ter herinnering aan dit jubileum. Ook het college van B&W was voltallig aanwezig om de felicitaties over te brengen aan de jubilaris.

Rens Guitjens memoreerde in zijn woordje dat Jan amper drie uur oud was en hij toen al werd ingeschreven als lid van het Heezer gilde. ''We willen je bedanken voor al je inzet van de afgelopen vijftig jaar. We konden en kunnen altijd een beroep op je doen als het om het gilde gaat en hopen dat je nog lang lid blijft van dit gilde.''  Na de felicitaties was er voor Jan natuurlijk ook een vendelhule. Het Sint Jorisgilde kan terugkijken op een lange maar zeer geslaagde kermismaandag.

Laat hier je reactie achter