Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

Coen Heijmans wederom koning bij de Jong Schut

20 augustus 2019 - 08:50

LEENDE - Iedere drie jaar wordt er bij het gilde St. Catharina en St. Barbara uit Leende gestreden om de titel koning. Traditioneel gebeurt dat op kermismaandag bij de Jong Schut en maandagmiddag 19 augustus was het dan weer zover. Coen wist drie jaar geleden ook al de koningstitel te pakken en mocht 'zijn' koningsvogel in de bak hangen voor de strijd om de titel losbarstte.

Net als drie jaar gelden namen er maar liefst dertien deelnemers plaats onder het geweer. Coen mocht als regerend koning het eerste schot lossen, gevolgd door pastoor Van Meijl en locoburgemeester Jan de Bruijn. Na 172 schoten bleek Coen Heijmans (34) de puist naar beneden te hebben gehaald en werd hij voor de komende drie jaar de nieuwe koning, zijn tweede aaneengesloten termijn!

In de voetsporen van vader Mike Heijmans die in 2007 koning werd bij de Jong Schut mag zoon Coen zich nu dus wederom koning noemen. De blijdschap was van zijn gezicht af te lezen toen de puist naar beneden kwam. ''Ik had niet verwacht dat hij nu al zou vallen.'' Direct nadat de vogel viel werd Coen door de aanwezigen gefeliciteerd. Zijn vrouw was net de kinderen van school halen en heeft het niet zien gebeuren. Bij terugkomst op het gildeterrein vloog zijn gezin hem natuurlijk trots in de armen.

Maandagavond werd Coen thuis officieel geïnstalleerd als koning met alle bijbehorende officiële plichtplegingen. In 2022 is er weer koningschieten bij de Jong Schut en als Coen dan de vogel weer als eerste naar beneden haalt dan wordt hij keizer van bij het gilde St. Catharina en St. Barbara uit Leende.

Laat hier je reactie achter