Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

Isabelle Vroomans Nederlands kampioene

3 oktober 2019 - 07:20

LEENDE - Een bijzondere prestatie mag het zeker genoemd worden. Isabelle Vroomans (30) uit Leende rijdt in de paardensport dressuur met Friese paarden. Zij is op zaterdag 14 september kampioen geworden bij de Centrale keuring en won daarmee de Pavo Fryso bokaal. In 2018 was Isabelle al succesvol met haar paard Vajen T. Horsea (Tymon 456), dit jaar wist zij weer alle ogen gericht te krijgen op haar merrie Renske Carmen F.D. Visscherwei (Tsjalke 397). Deze combinatie won de Pavo Fryso Bokaal dressuur bij de 5- en 6-jarige merries.

Een week later deed Isabelle mee aan het Nederlands Kampioenschap waar zij tijdens de finale van het Alrako Dressuurkampioenschap Friese Paard met Vajen T. Horsea (Tymon 456) Nederlands Kampioen geworden in de klasse M1. Zaterdag 21 september reed de combinatie een superfijne proef en reed ze aan kop van het veld met een score van 70,16%. De titel werd 's middags veilig gesteld toen ze er een schepje bovenop deed en met een score van 70.33% wederom wist te winnen.

Ongeluk
Natuurlijk bijzonder om deze twee titels binnen te slepen maar wat het extra speciaal maakt is het feit dat Isabelle op 16 augustus, dus enkele weken voor deze twee belangrijke wedstrijden, een zwaar ongeluk heeft gehad. Thuis in de rijbak werd ze door een jong paard in haar gezicht getrap. Het dier schrok van een geluid aan de voorkant van het huis waardoor Isabelle de trap moest incasseren. Gevolg: haar neus was op vier plaatsen gebroken, haar voorhoofd, haar oogkas en haar jukbeenderen. In het Sint Annaziekenhuis is zij geopereerd en amper vier weken later sleepte zij de titel binnen. 

''De arts was het ermee eens dat ik de wedstrijden ging rijden. Onder begeleiding van een sportfysiotherapeut, genoeg rust en op en top begeleiding thuis op de stal van mijn partner Anton, ons mam en de meiden, Nandipha en Roos, die mijn paarden gereden hebben en onwijs veel op stal hebben geholpen hebben toen ik thuis lag van het ongeluk, hebben we het geflikt. Ook aan deze twee meiden heb ik de twee titels zeker te danken.'' Het is de mentaliteit van een topsporter, opgeven is geen optie. Amper bekomen van de triomfen die zij won in september staat de volgende uitdaging alweer op het programma. Op 11, 12 en 13 oktober gaat Isabelle met haar twee succespaarden het Europees Kampioenschap rijden in eigen land, in Haskerhorne in Friesland. 

''Dat ik daar mag starten is natuurlijk al helemaal super maar het doel is om zo hoog mogelijk te eindigen. Mijn doel is bij de beste tien te eindigen dan hebn ik het gewoon erg goed gedaan, zeker na wat mij is overkomen in augustus.'' 

Laat hier je reactie achter