Lisa (25) uit Heeze schrijft koolhydraatarm kookboek

4 oktober 2019 - 09:00

HEEZE - Lisa Tennebroek (25) is geboren en getogen in Heeze en haar passie voor koken is haar letterlijk met de paplepel ingegeven. Al van kind af aan hielp ze mama en oma in de keuken en al snel kookte ze zelf gerechtjes. Sindsdien is koken haar grote hobby en heeft ze van haar hobby haar werk gemaakt. 

Lisa heeft een eigen bedrijf in webdesign en zoekmachine optimalisatie (SEO) maar daarnaast heeft ze ook een aantal websites over voeding die zij tevens onderhoudt. Deze websites zijn voeding gerelateerd zoals kokenmetlisa.nl en koolhydraatarmdieet.nl omdat Lisa voeding enorm belangrijk vind. ''Ik merk dat de jeugd veel steviger is dan vroeger. Toen speelden ze veel meer buiten en beweging zorgde er mede voor dat kinderen niet te dik werden. Tegenwoordig zitten ze veel meer binnen bijvoorbeeld om te gamen.''

Nadat Lisa meer dan 250 recepten had gemaakt ontstond de vraag om deze bundelen. Eerst in een E-book maar sinds september is er haar eerste echte kookboek een feit. Lisa Kookt Koolhydraatarm. Lisa is opgeleid als gewichtsconsulente en die kennis heeft ze gebruikt in haar recepten en dus ook in haar kookboek. Een kleurrijk, duidelijk en overzichtelijk kookboek met acht hoofdstukken. Voorgerechten, hoofdgerechten en toetjes maar ook gezonde guilty pleasures en een stuk achtergrondinformatie over koolhydraten en voeding. Een ideaal boek voor de makkelijke simpele gerechten maar zeker ook voor de koks die wat langer in de keuken willen kokkerellen.

Een groot voordeel is dat alle gerechten per portie staan berekend. ''De gerechten zijn uitgebalanceerd op één persoon met de bijbehorende hoeveelheden voedingstoffen (eiwitten, koolhydraten en vetten). Wanneer je dus voor bijvoorbeeld vier personen gaat koken vermenigvuldig je alles met vier.'' Iedereen is tegenwoordig met gezonde voeding bezig en met gezonder leven. Het kookboek van de Heezerse Lisa past daar uitstekend bij. Lisa Kookt Koolhydraatarm is onder andere te verkrijgen bij kantoorboekhandel Lektura in Heeze en online.

Laat hier je reactie achter