Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

Ook boeren uit onze gemeente in Den Haag

2 oktober 2019 - 17:30

HEEZE-LEENDE - Het zal niemand ontgaan zijn, het protest van de boeren in Den Haag dinsdag. Ruim tweeduizend tractoren uit het hele land zetten koers naar de hofstad om daar van zich te laten horen. Maar waarom protesteren ze eigenlijk? ''Wij protesteren omdat veel maatschappelijke problemen op het bordje van de boer belanden. Daarmee wordt de boer het probleem in plaats van de sleutel tot een oplossing. Dat raakt ons, onze gezinnen en onze bedrijven. Wij zijn boer met passie voor dier, plant en bodem. Wij zijn boer voor het leven. Wij zijn trotse boeren. En daarom hebben wij dinsdag onze stem horen. Daarom voeren wij – op onze manier – actie.''

Boeren staan midden in de maatschappij en vervullen een sleutelrol, niet alleen als voedselproducent, maar ook als leverancier van groene energie, van grondstoffen, van zorg, van natuurbeheer, van leefbaarheid, van biodiversiteit, van recreatie en van beleving. ''Daar geloven wij in. Daar gaat ons hart sneller van kloppen. Dat mag iedereen horen. Daar zijn wij trots op!''

Ook vanuit de gemeente Heeze-Leende trokken boeren naar Den Haag. Voor zover bekend zijn er vijftien boeren aanwezig geweest bij het enorme boerenprotest dat op veel sympathie kon rekenen van het Nederlandse volk. Op social media werden heel veel berichten gedeeld met #trotsopdeboer en de steunbetuigingen voor de boeren waren enorm.

Binnen de gemeente hingen op diverse plaatsen spandoeken van de boeren om aandacht te vragen voor het protest. De boeren hebben van zich laten horen, nu is het de beurt aan het kabinet! 

Laat hier je reactie achter