Extra geld uit Den Haag voor bieb in mfa Leende

7 oktober 2019 - 15:45

HEEZE-LEENDE - In twaalf gemeenten komt een nieuwe bibliotheek of blijft een met sluiting bedreigde bieb open. Het kabinet schiet gemeenten de komende jaren te hulp met 3 miljoen euro. In 2017 diende PvdA-leider Lodewijk Asscher een motie in waarin hij ervoor pleitte om ook in kleine gemeenten de biebs open te houden. De motie werd door de hele Kamer aangenomen. ,,Het lezen van boeken opent voor kinderen nieuwe werelden”, vindt Asscher. ,,Daarom is het zo belangrijk dat je een bibliotheek in de buurt hebt.”

Ook minister Ingrid van Engelshoven (Cultuur) vindt bibliotheken belangrijke ontmoetingsplekken. ,,Maar het is ook een plek waar kinderen de mogelijkheid hebben om te kunnen lezen in boeken en te leren over onze cultuur, met als doel om zich optimaal te kunnen ontwikkelen.” De minister heeft dan ook extra geld beschikbaar gesteld en geeft daarmee gehoor aan de motie van PvdA-leider Lodewijk Asscher. Met dat  geld worden in het land zes nieuwe bibliotheken geopend en krijgen zes andere bibliotheken in kleine gemeenten, extra financiële steun.

En één van die zes kleine gemeenten die extra steun krijgen is de gemeente Heeze-Leende. Daarom was een delegatie van de Bibliotheek in Heeze-Leende samen met een delegatie van de gemeente Heeze-Leende afgereisd naar Wognum, waar minister Engelshoven, samen met Lodewijk Asscher de eerste nieuwe Bibliotheek opende. De Bibliotheek Heeze-Leende wil deze extra investering gebruiken voor een Bibliotheekruimte in het toekomstige MFA in Leende.

Het gaat om € 225.000,- subsidie voor het in 2021 ingericht zijn van een bieb in de nieuwe mfa in Leende waarbij de bieb een soort dorpshuiskamer mag zijn waar boeken te leen zijn maar zeker ook activiteiten rondom kennis en ontwikkeling georganiseerd worden. Dus een deel van de subsidie zal ook naast inrichting vooral voor organisatie gebruikt gaan worden.

Laat hier je reactie achter