Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

Spraakmaker David Perduijn over Keramiek

9 oktober 2019 - 12:15

HEEZE - Op donderdagmorgen 24 oktober, om 10.00uur, komt spraakmaker David Perduijn in de Bibliotheek in Heeze-Leende vertellen over Keramiek.

Keramiek
In oude woordenboeken werd voor Keramiek het synoniem Pottenbakkerskunst gegeven. Tegenwoordig is het een begrip dat we associëren met een breed scala van materialen:
- De klassieke keramiek, gemaakt van natuurlijke grondstoffen, zoals klei, waarmee bouwmaterialen gemaakt worden als bakstenen en dakpannen, maar ook materialen voor huishoudelijk gebruik, en sieraardewerk.
- De moderne technische keramiek. Gemaakt van synthetische grondstoffen en gebruikt in de technische industrie, in elektronica en de auto industrie
- En de biokeramiek, een bijzondere vorm van keramiek die wordt toegepast in de medische zorg, o.a. in de vorm van implantaten.

Volgens David Perduijn is het keramiek maken het op één na oudste beroep van de wereld. Hij neemt daarom de bezoekers in vogelvlucht mee van de oertijd, naar de 17e-18e eeuw- majolica, Delfts Blauw en Makkum, om te eindigen met de moderne technische keramiek.

Aanmelden voor deze bijeenkomst in de Bibliotheek Heeze-Leende kan gratis via www.bibliotheekdommeldal.nl klik op activiteiten.

Spraakmakers
Deze lezing is onderdeel van het concept SpraakMakers. Heb jij ook een jarenlange passie of specifieke kennis op een bepaald gebied die je graag wilt delen met anderen? Word dan SpraakMaker in de Bibliotheek! Meer informatie op www.bibliotheekdommeldal.nl

Laat hier je reactie achter