Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

Paddenstoelenwandeling op 20 oktober

9 oktober 2019 - 15:30

HEEZE - Paddenstoelenwandeling: “Kunnen zwammen netwerken of is dat gezwam?”

Herfst is paddenstoelentijd bij uitstek. En waar kan je ze beter bekijken dan in de Herbertusbossen en bij Kapellerput in Heeze? Van oudsher is dit een rijk paddenstoelengebied. Om de herfst te beleven organiseren IVN Asten-Someren en Heeze-Leende daarom op zondag 20 oktober een paddenstoelenwandeling in dit gebied. Voor kinderen is de start om 13.30 uur en voor volwassenen om 14.00 uur. We vertrekken vanaf de parkeerplaats van het crematorium aan de Somerenseweg in Heeze. Deelname aan de wandeling is gratis. De wandeling duurt ongeveer twee uur.

Paddenstoelen trekken de aandacht. Het valt bijna elke wandelaar op als ze weer verschijnen in het bos. Meestal is dat in de herfst. Door natuurfotografen worden ze graag vastgelegd. Niet alleen omdat ze zo goed stil kunnen staan, maar ook omdat ze zo mooi zijn en vooral mysterieus. De meeste soorten laten zich slechts beperkte tijd van het jaar zien.

Nieuwsgierig geworden? De natuurgidsen van IVN Heeze-Leende en IVN Asten-Someren nemen u graag mee voor een wandeling in de Herbertusbossen. Tip voor de kinderen: neem een spiegeltje mee, dan kan je de paddenstoelen aan de onderkant bekijken, zonder ze af te plukken.

Voor informatie: 040-2061857 en 0493-693368. Zie ook de websites van IVN Heeze-Leende en Asten-Someren.

Laat hier je reactie achter