Biografie en nieuwe show van Ton Dolmans

14 oktober 2019 - 13:00

HEEZE - Op woensdag 9 oktober verscheen de biografie van Ton Dolmans die met een travestieshow over de wereld reisde. Ton is werkzaam bij Bloematelier Herman Cooijmans in Heeze en Someren en vertelt in zijn boek over de wereld achter de travestie.

Ton Dolmans besefte al op jonge leeftijd dat hij anders was dan andere jongens. Ondanks de kwetsbaarheid van een kind op die leeftijd wist hij moeilijke reacties van zijn omgeving te pareren en te ontdekken waar zijn persoonlijk geluk lag. Later heeft dat mede zijn keuze bepaald om in een bepaalde fase van zijn leven voor de artiestenwereld te kiezen. Onder de naam Rachel Carroll oogstte hij lange tijd over de hele wereld succes met zijn vertolking van
de songs van bekende zangeressen. Zoals hij zelf zegt: ‘Zodra ik mijn wimpers opdoe en me verkleed, verander ik in de persoon die ik wil vertolken’. Het artiestenleven bracht hem roem en geld, maar kende ook zijn schaduwkanten. Dit boek is een kennismaking met de mens Ton Dolmans, maar ook met de artiest Rachel Carroll. Het is daarnaast een baken voor al diegenen die zoeken naar erkenning in hetgeen zij doen en willen zijn.

De auteur
Adrianne Dercksen is historicus met een journalistieke inslag. Zij studeerde in Utrecht en woont er sinds 1973. Na haar promotie-onderzoek werkte ze enige jaren op de Universiteit Utrecht. Ze schreef eerder onder andere Roze Wolkennachten. Geschiedenis en betekenis van homodiscotheek De Roze Wolk en homocafé De Wolkenkrabber 1982-2006.

Nieuwe show
Vanwege de enthousiaste reacties tijdens en na zijn optreden bij de presentatie van zijn boek, heeft Ton Dolmans opnieuw een show gepland. Zijn show zal plaatsvinden op zaterdag 2 november tijdens de Ladies Night in het prachtige Theatertje 'In de Gloria' in Asten en wordt afgewisseld met een modeshow van de bekende boetiek 'Moois' in Asten. De entree bedraagt twintig euro inclusief een kop koffie of thee en de kaarten zijn te verkrijgen via de website van het theatertje. De avond begint om 20.00 uur.

Het boek is te koop bij de volgende adressen: 
- Lektura in Heeze
- Bloemisterij Cooymans in Heeze en Someren
- Boekhandel Van Grinsven in Geldrop

Vanaf volgende week bij iedere erkende boekhandel in Nederland en bovendien natuurlijk na afloop van het optreden van Ton Dolmans bij de Ladies Night op 2 november' In De Gloria' in Asten.

Laat hier je reactie achter