Bebording omleiding Leende onduidelijk

10 oktober 2019 - 11:45

LEENDE Maandag 7 oktober zijn de reconstructiewerkzaamheden in de Oostrikkerstraat – Langstraat in Leende gestart. Bij een start van een werk geeft dit hectiek op de weg. Ondanks dat het doorgaand verkeer wordt omgeleid is in Leende in diverse wijken de verkeersdruk merkbaar. De gemeente kan Leende nu eenmaal niet afsluiten. Het zou voor de bewoners in Leende prettig zijn dat wie niet in Leende hoeft te zijn de algemene omleidingsroute te volgen. Misschien een stukje omrijden, maar dit voorkomt een hoop ergernis.

Het werk wordt gefaseerd uitgevoerd. Elke fase heeft een andere afsluiting en omleiding voor het plaatselijk verkeer. ''We trachten dit zo goed mogelijk te doen door rekening te houden met de diverse belangen, maar wij beseffen ons maar al te goed dat overlast niet te voorkomen is'', aldus de gemeente. Met bebording wordt zo goed mogelijk aangegeven dat de bedrijven bereikbaar zijn. Toch zijn niet alle borden even duidelijk zoals onderstaand bord.

De huidige omleiding via Halfeindschestraat en Halvenne is woensdagmiddag al aangepast vanwege de verkeersdruk op sommige wegen. Weggebruikers dienen rekening te houden met vertraging door de omleiding. De werkzaamheden gaan duren tot medio maart 2020.

  

Laat hier je reactie achter