Zesde editie Kunstsmullen officieel van start (video)

12 oktober 2019 - 17:00

HEEZE - Vrijdagavond werd de zesde editie van Kunstsmullen officieel geopend door locoburgemeester Jan de Bruijn. Wat zes jaar geleden begon als kunstfestijn is uitgegroeid naar een volwaardig evenement waar een kleine 200 vrijwilligers aan werken en volgens De Bruijn te vergelijken is met de Brabantsedag in Heeze en de carnavalsoptocht in Leende. ''Een evenement dat op onze kalender hoort!''

Landgoed Kapellerput is wederom de lokatie waar het kunstsmulevenement van start gaat. Genodigden waren naar Kapellerput gekomen waar voorzitter Wim van Ekelen een korte uitleg gaf over deze editie en dat het de vleugels heeft uitgeslagen richting Sterksel en Leende. Een zeer welkome aanvulling. Daarnaast is er de atelierroute, een kunst wandelroute en is er van alles te zien en te doen de komende weken in de hele gemeente. 

Voorzitter van Recreatief Heeze-Leende, Frans Broos gaf een korte uitleg over een lang gekoesterde droom. De gedichtentafels. Op dit moment staan er zes in de gemeente maar dat aantal zal snel worden uitgebreid naar twintig. Op deze tafels ligt een boek met daarin twee gedichten; één van een volwassene en de ander van een kind. De Rabobank reikte vrijdagavond een cheque uit van € 20.000,- voor deze gedichtentafels waarvan de gedichten te verwisselen zijn.

Kunstsmullen duurt nog tot en met 3 november dus kom gerust een kijkje nemen bij de vele activiteiten want kunst kun je zien, voelen en proeven. Het past uitstekend in de filosofie van de gemeente Heeze-Leende: Ruimte voor Meesterwerken.

Alle informatie omtrent Kunstsmullen 2019 vindt u op de website van Kunstsmullen. 

Foto's: PPM Photography en HeezeLeende24

Laat hier je reactie achter