Twee Europese titels voor Isabelle Vroomans uit Leende

13 oktober 2019 - 16:36

LEENDE - Isabelle Vroomans (30) uit Leende heeft het geflikt. In de kwalificatie eerder deze week wist zij zich met twee paarden te selecteren voor de finale zondag 13 oktober. Zojuist werd bekend dat zij met beide paarden in twee categorieën Europees Kampioen is geworden. 

Vajen T. Horsea (Tymon 456) wint bij de 5 jarigen met 73,35% en werd beste merrie van haar rubriek. Renske Carmen f.d Visscherwei wint bij de 6 jarigen met 68.54% en ook zij werd beste merrie van haar rubriek. Een ontzettend goed resultaat, zeker als je weet dat zij in augustus nog een zwaar ongeval heeft gehad. Eerder werd ze al Nederlands kampioene en won zij de Pavo Fryso Bokaal. Ondanks haar ongeluk in augustus wist Isabelle dankzij haar topsportmentaliteit en hulp van haar dierbaren deze mooie titels mee naar Leende te nemen. Chapeau en van harte gefeliciteerd!

''Wat een geweldig weekend en wat een geweldige paarden heb ik toch! Nandipha Steglich bedankt voor al je hulp. Alle supporters hier en thuis, dankjewel! Jeannette Haazen bedankt voor al die jaren leerzame lessen, wat heb ik ook deze titels aan jou te danken! Bij jou heb ik echt leren paardrijden. Tonnie Huberts bedankt voor alles'', zijn de eerste reacties van de kersverse amazone uit Leende die tweevoudig Europees kampioene is geworden.

De prijsuitreiking in Friesland laat nog even op zich wachten en dan nog de terugreis naar Brabant maar het gevoel is gewoon super. Isabelle is supertrots en blij met haar prestaties. In een reactie laat wethouder van sportzaken Jan de Bruijn weten: ''Allereerst natuurlijk de felicitaties namens de gemeente. Het is ontzettend knap wat zij presteert na het ongeval dat zij in augustus overkwam. Bij deze is zij van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn op het sportgala in maart volgend jaar.''

Lees ook: Isabelle Vroomans Nederlands Kampioene

Laat hier je reactie achter