Trash Fashion tijdens de Dutch Design Week

21 oktober 2019 - 14:00

HEEZE-LEENDE - Ook dit jaar staat het Bergengebied tijdens de Dutch Design Week weer in het teken van recycling, milieu, het bewuster omgaan met moeder aarde. Het bijzondere aan dit project is de samenwerking tussen kinderen van Korein Kinderplein en studenten aan de B-Fahion Academy. De kruisbestuiving van grenzeloze kinderlijke creativiteit en stijlvolle artistieke kennis en kunde is magisch. Dat zal zichtbaar worden tijdens de Dutch Design Week.

De inzet van beide partijen gaan een mooi project opleveren onder de noemer ‘Trash Fahion’. De twee partijen ontwerpen kleding uit het restmateriaal van de ondernemers uit het bergengebied. Dit zal tijdens de DDW in de etalages geëxposeerd gaan worden. Het blijft mooi wanneer er zoveel draagvlak is voor dergelijke thema’s, zegt ‘De Wette’, initiatiefnemer onder de naam Het huis van EIP. Ieder initiatief, levert een bijdrage en vooral bewustwording op. De kinderen en studenten zijn de toekomst.

Kinderen, de jeugd moet de ruimte krijgen om mee te denken en zich actief in te zetten betreft dit soort belangrijke onderwerpen. Deze visie komt vanuit de overtuiging dat het delen van kennis, ideeën en inspiratie zorgt voor een positief sneeuwbaleffect. Door middel van opvallende posters op de etalageruit in de vorm van een lijst, kan de bezoeker in het Bergengebied dit project niet missen.

Laat hier je reactie achter