Vertraging nieuwbouw Heeze door fout gemeente

17 oktober 2019 - 09:00

HEEZE - Verberne interieurs uit Heeze laat momenteel een nieuw pand zetten aan de Oude Stationsstraat in Heeze echter heeft de Raad van State de bouw stilgelegd. De rechter heeft de omgevingsvergunning geschorst door een mogelijke fout van de gemeente Heeze-Leende met betrekking tot het aantal parkeerplaatsen bij het nieuwe pand in aanbouw dat inmiddels al het hoogste punt heeft bereikt.

In het nieuwe pand komt de showroom van het Heezer interieurbedrijf met daarbij nog twee ruimtes die verhuurd gaan worden. Volgens de gemeente zouden veertien parkeerplaatsen op eigen terrein moeten voldoen waardoor de omgevingsvergunning is afgegeven. Autoservice Heeze was het niet eens met dit aantal parkeerplaatsen en kunnen er flinke parkeerproblemen ontstaan in de toekomst terwijl de gemeente er dan niets meer aan kan doen.

Het huidige bestemmingsplan geeft aan dat er ook andere bedrijven met parkeerproblemen mogen parkeren en dat er vrachtwagens mogen lossen. De rechter stelde Autoservice Heeze in het gelijk dat de vergunning niet klopt met de regels. De gemeente Heeze-Leende moet de afgewezen bezwaren van Autoservice Heeze opnieuw gaan bekijken. Tot die tijd zal de omgevingsvergunning geschorst blijven en mag er niet gebouwd worden.

Laat hier je reactie achter