Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

Senn (10) uit Heeze speelt al 1,5 jaar voor PSV

20 oktober 2019 - 11:30

HEEZE - Hoewel hij pas tien jaar oud is, speelt Senn Martens uit Heeze al anderhalf jaar voor PSV. Nadat hij zijn voetbalcarrière startte bij RKSV Heeze op vijfjarige leeftijd wist hij één ding al heel zeker. Hij wil profvoetballer worden. Het is voor vele jongens natuurlijk een echte jongensdroom maar Senn is vanwege zijn snelheid en zijn formidabele dribbel met de bal op achtjarige leeftijd al gescout door PSV.

Hij traint nu al 12 uur per week en daarbij op zaterdag nog de wedstrijd bij PSV U-11. Senn Martens is een bescheiden jongen met één doel voor ogen en dat is profvoetballer worden. Senn zit in groep zeven van de Merlebos. Nadat hij gescout was op de velden van RKSV Heeze is hij in ieder geval tot en met 2021 onder de pannen bij PSV. Een langlopend jeugdtraject waar hij professioneel ondersteunt wordt door de Eindhovense voetbalclub.Waar er anderhalf jaar geleden vanuit een grote selectie uit de gehele regio in zijn leeftijdsgroep kinderen werden geselecteerd, heeft een klein groepje het daadwerkelijk gehaald om bij PSV te mogen voetballen. Uiteindelijk zal van deze groep na drie jaar weer een selectie gemaakt worden voor de U13.

Senn traint, is zich bewust van voeding en sport, staat met beide beentjes op de grond en zet zich voor meer dan 100% in. Op deze leeftijd is er geen competitie met prijzen maar gaat het om de talentontwikkeling van de speler. Natuurlijk is het mooi wanneer ze winnen van Ajax of Feyenoord maar het spelen en de talentontwikkeling staan centraal. Niet alleen nationaal speelt Senn zijn wedstrijden maar ook internationaal. Zo heeft hij al toernooien gespeeld in Duitsland, België, Polen, Spanje en Denemarken tegen Barcelona, Paris Saint-Germain, Liverpool, Manchester, Everton en Juventus. Toch blijft hij nuchter en speelt hij graag met zijn vriendjes, doet en presteert hij goed op school. Zijn voorbeeld is Hector Bellarin van Arsenal maar de beste speler volgens Senn is toch echt Lionel Messi van FC Barcelona.

De snelheid, het loopvermogen en het dribbelen met de bal maken Senn zo speciaal. Hij legt vele kilometers af op het veld omdat hij steeds mee naar voren gaat maar ook weer snel terug moet. Hij staat rechtsback maar is ook aanvallend erg goed. Voor de ouders een hele opgave om Senn vier dagen in de week op tijd op de training in Helmond of Eindhoven te krijgen en op zaterdag naar de wedstrijd maar zolang hij het leuk vind om te doen, dan halen en brengen ze hem graag. Ook op school wordt er goed meegedacht. Daar is hij soms eerder weg of mist hij een dagje vanwege een internationaal toernooi maar gelukkig denkt de Merlebos zo goed mee in de ontwikkeling van het kind.

Indien Senn wordt geselecteerd voor PSV U-13 na volgend jaar dan zal hij naar het Sint Joris College gaan voor zijn middelbare school waar topsport gecombineerd wordt met zijn opleiding. Hij gaat dan 's morgens vroeg van huis en is 's avonds tegen zeven uur thuis. Hij heeft dan al getraind en zijn huiswerk is dan klaar. Uiteindelijk wordt er steeds meer verlangt van deze jonge topsporters van de toekomst. Wie weet zien we Senn over een aantal jaren wel debuteren in het eerste van PSV of prijkt de naam Martens achter op het shirt van het nationale elftal!

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van dit jonge voetbaltalent uit Heeze, volg Senn dan op Instagram #sennmartens.

Laat hier je reactie achter