Lezing: 'Napoleon 200 jaar later' in 't Perron

21 oktober 2019 - 10:45

HEEZE - Heemkundekring ‘Heeze-Leende-Zesgehuchten’ organiseert op donderdag 31 oktober, 20.00 uur in ‘t Perron te Heeze “Napoleon 200 jaar later. Gevolgen van zijn beleid in onze regio.” door Jean De Waerheid. Deze lezing over Napoleon Bonaparte behandelt de carrière van Napoleon en de gevolgen van zijn beleid voor onze gewesten. De PowerPoint is gebaseerd op een frame van bijzondere postzegels met afbeeldingen van Napoleon en op de bekende schilderijen van onder andere David, Gros en Ingres.

Een originele ondersteuning waarin Napoleon niet alleen vanuit de positieve kant behandeld wordt (wetboeken, oprichten van een degelijk onderwijsnet, moderne administratie), maar die eveneens de donkere kant van de heerschappij belicht (dictatuur, conscriptie, verfransing, afschaffen van persvrijheid). Jean DEWAERHEID(1952) heeft een Master in Germaanse Filologie (ULB 1975). Als germanist was hij docent Nederlands-Engels aan de Haute Ecole Lucia de Brouckère in Brussel, departementen Marketing en Rechten.

Hij was er o.a. verantwoordelijk voor de Erasmus-projecten (mobiliteit van docenten en studenten). Zo was hij meermaals gastdocent in Luik, Gent, Antwerpen, Geel en Turnhout. Op internationaal vlak gaf hij geregeld colleges in Frankrijk, Tsjechië, Slovakije, Lituanië, Slovenië. Ook niet-leden zijn deze avond welkom!

Laat hier je reactie achter