De sportformateur in de startblokken

7 november 2019 - 14:00

HEEZE-LEENDE - Samen een lokaal sportakkoord ontwikkelen! Dat is waar onze sportformateur, Irma van de Wildenberg, zich vanaf nu tot april 2020 mee bezig gaat houden. De komende weken gaat Irma vooral aan de slag met inlezen en informatie ophalen. Vanaf januari gaat ze input ophalen via bijeenkomsten voor verenigingen en andere betrokkenen. Doel van het sportakkoord is meer mensen die met plezier bewegen.
Intentieverklaring ondertekend
Woensdag 30 oktober ondertekende wethouder de Bruijn samen met de sportraad en 13 andere sportaanbieders en organisaties de intentieverklaring ‘Lokaal Sportakkoord. In dit akkoord moet het onder andere gaan over een duurzame sportinfrastructuur, vitale sport- en beweegaanbieders en een positieve sportcultuur.

Ook meedoen?
Ben jij betrokken bij sport en bewegen in de gemeente en wil je ook graag meedenken en -werken aan het lokaal sportakkoord? Of heb je andere vragen? Stuur dan een mail naar onze sportconsulent Dominique Palmen, d.palmen@heeze-leende.nl.

Nationaal Sportakkoord
In 2018 hebben het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport, samen met de Vereniging Nederlandse Gemeenten en maatschappelijk betrokken partners zoals NOC*NCF het Nationaal Sportakkoord ondertekend. Daarin zijn een aantal ambities vastgelegd, waaronder vaardig in bewegen, een positieve sportcultuur en vitale sport- en beweegaanbieders.

Meer weten?
Naar meer informatie over het Nationaal Sportakkoord.

Informatie over het lokaal sportakkoord delen we via de nieuwsbrief van de gemeente. Aanmelden voor de nieuwsbrief.

(Op de foto van links naar rechts: Hans van Bree (voorzitter Sportraad), Irma van de Wildenberg (sportformateur bureau Negen) en Dominique Palmen (sportconsulent Heeze-Leende).

Laat hier je reactie achter