Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

Gezellige Witte nog...? met veel herinneringen

18 november 2019 - 07:00

LEENDE - De laatste "normale" WitteNog?"van 2019 (de allerlaatste is de Kersteditie) was er weer een van herkenning. De vele gasten in de zaal genoten van de getoonde foto's, verhalen én de reacties uit de zaal. Wie nog niet wist (en dat waren er niet zoveel) hoe je moet dorsen, melken, melk bewaren, in de put, of hoe de melk gecontroleerd werd, was na deze "WitteNog?" ook een expert.

Ook leerden ze hoe je met melk kunt sjoemelen wat vanuit de zaal luidkeels tegen gesproken werd. In Lind wordt met romme niet gesjoemeld. Ook leerden ze dat het melkfabriek in Leenderstrijp samen met Leende aan de basis van het succes van de Boerenleenbank stonden, zij namen namelijk de eerste leningen. Verder werden de diverse Melkfabriekjes, door de steeds uitdijende omzet, gedwongen tot samenwerking en zo ontstond de Campina. Nooit geweten. Lind blie LIND.

Onder leiding van ons boerinneke Cintha en het boerenteam Toos, Erik, Frans en Johan werd het weer een geweldige morgen waar het verleden weer helder voor de geest werd gehaald. Volgende bijzondere "Witte nog?" (een Witte Kerst Nog? op zondag 15 december. Tot dan!

Laat hier je reactie achter