Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

Bulkwagen crasht op Somerenseweg in Heeze

19 november 2019 - 11:40

HEEZE - Dinsdagmorgen rond half elf is er een ongeval gebeurd op de Somerenseweg in Heeze. Een bulkwagen en een tractor met kieper kruisten elkaar maar de weg bleek te smal waardoor de vrachtwagen komende uit de richting Someren de berm in reed. Hierop kon de bestuurder van de vrachtwagen zijn combinatie van 32.000 kilo knap weer op de weg krijgen.

Door deze manoeuvre raakte hij aan de andere kant van de weg af, ploegde daar een stuk berm om, reed een boom uit de grond en kwam op de tegengestelde rijbaan tot stilstand. De chauffeur van de vrachtwagen die geladen was met veevoer kwam met de schrik vrij en mankeerde wonder boven wonder niets. De achterste as van de aanhanger was afgebroken en lag in de berm. Door de kanppe stuurmanskunst van de vrachtwagenchauffeur bleef de schade relatief beperkt. Van de tractor ontbreekt ieder spoor, deze is doorgereden na het ongeval.

Een vrachtwagen van Meulendijks Rondhout die toevallig op de Somerenseweg reed klapte zijn kraan uit en legde de afgebroken boom in de berm zodat de rijbaan weer vrij was. De gearriveerde brandweer ruimde het plastic op, zaagde de boom klein en ruimde een flinke hoeveelheid zand op dat op de rijbaan terecht was gekomen.

Na enige tijd werd één rijbaan weer vrijgegeven voor het doorgaande verkeer. De bulkwagen staat nog op de weg te wachten op hulptroepen om de lading uit de bulkwagen te zuigen en de combinatie te bergen. Naar verwachting gaat dit nog enkele uren duren. De weg is wel open voor het doorgaande verkeer, de politie regelt ter plaatse het verkeer.

Laat hier je reactie achter