Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

Brandweer redt kat Streepje uit benarde situatie

19 november 2019 - 18:07

STERKSEL - Al enkele dag werd de kat genaamd 'Streepje' gemist door haar baasje in de nieuwbouwwijk Kloostervelden in Sterksel. Streepje is pas drie jaar oud maar was al drie dagen en nachten niet thuis gekomen. Dinsdagmiddag hoorden buurtbewoners gemiauw uit het naastgelegen bos komen en dat bleek inderdaad te komen van de vermiste kat Streepje. Gelukkig was de kat terecht echter zat hij op ongeveer tien meter hoogte in een boom en durfde niet zelfstandig naar beneden.

Hierop werd omstreeks half twee de brandweer gealarmeerd om te helpen de kat uit de boom te krijgen. De brandweer van Geldrop arriveerde met de hoogwerker maar kon er niet bij komen omdat de boom ver van de weg af stond. Een buurtbewoner kwam met een driedelige ladder aanzetten zodat de brandweerman omhoog kon klimmen.

Bijna aan het einde van de ladder, met uitgestrekte arm kon brandweerman Frans de kat net pakken en wist deze veilig naar beneden te krijgen. Terwijl de brandweerman de kat redde, was zijn baasje bang dat deze zou vallen en hield een doek strak om eventueel de kat een zachte landing te geven. Gelukkig bleek dat niet nodig en kon het baasje haar geliefde kat snel in de armen sluiten. Het was een prachtig weerzien tussen beiden. Ze bedankte na afloop de brandweer hartelijk voor de reddingsactie.

Laat hier je reactie achter