Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

De wedstrijd van de ondernemers-klimaatverandering

26 november 2019 - 18:20

HEEZE - Wat is het geval? We lopen in Heeze al een paar jaar in een polonaise achter de problemen aan. Leegstand, terugloop, en evenementen hebben het moeilijk… Klanten zien dat er minder te doen is in het dorp, de ondernemers klagen dat de bevolking van alles op internet besteld en we klagen allemaal tegen de gemeente dat die het maar op moet lossen. 

Nou, wees gerust, de gemeente gaat in elk geval niks oplossen. Dat is overigens ook helemaal de taak niet van de gemeente, hun taak is het faciliteren nádat ondernemers en klanten de oplossing aangedragen hebben. Op dit moment lijkt het wel een wedstrijd waarin drie teams het tégen elkaar opnemen.

In onze salon hebben we het lef gehad om de zaak eens flink op te schudden. We zijn verhuisd naar een A locatie, hebben een Ladies Room & Barbershop geopend en volgende maand kunnen klanten voor het eerst online hun afspraken zelf maken wanneer het hun uitkomt. 

Terugkijkend had ik heel graag een kristallen bol willen hebben zodat ik twee jaar geleden al had kunnen kijken welke uitdagingen en resultaten we volgend jaar halen. Maar helaas waren die toen niet in de aanbieding op Aliexpress of Bol.com. Toch staat er één ding als een paal boven water: als we niks gedaan hadden dan was het zeker niet beter gegaan dan dat het nu gaat.

Het grote probleem is dat de mens de neiging heeft om een cirkel redenering toe te passen en de verantwoordelijkheid bij een ander neerlegt. Ondernemers doen echt hun uiterste best maar jammer genoeg kiezen klanten toch soms voor ander gemak of voordeel. De ondernemers staan dan met 1-0 achter en worden minder scheutig met bijvoorbeeld sponsoring. De gemeente wil een bruisende gemeente met minder leegstand maar geeft de bestaande ondernemers die hiervoor moeten zorgen geen enkele kans om überhaupt een basis boterham te verdienen, laat staan te investeren. Terwijl klanten aan beiden geen boodschap hoeven hebben, die willen gewoon gehoord worden en degenen die luistert mag een boterham verdienen. Een neerwaartse spiraal ligt op de loer.

Uit eigen ervaring durf ik te zeggen dat de inwoners van Heeze, Leende, Sterksel en omstreken de ondernemers het beste gunnen. Maar daar moeten we wel wat voor doen. Een Kerstmarkt, Heeze Leeft, Braderie, Carnaval, Kermis, Brabantsedag, Sinterklaasintocht en Sponsoring van alle verenigingen worden allemaal (deels) betaald door de ondernemers van onze gemeente. Maar het hangt te vaak van los zand aan elkaar en iedereen wijst naar elkaar als er iets gedaan moet worden. Evenementen worden nodeloos ingewikkeld door de eisen van een vergunning en je kunt niks organiseren als je bevolking niet komt. 

Wat zou er gebeuren als we allemaal in hetzelfde team gaan spelen? 
Het BIZ (bedrijven investeringszone) is een plan dat ondernemers, klanten en gemeente in hetzelfde team stopt. In plaats van af te wachten nemen ondernemers vanuit o.a. Horeca, Detailhandel, Dienstverlening en Vastgoedeigenaren plaats aan de tafel met de Gemeente en gaan zij met een fatsoenlijk budget de leegstand, activiteiten en evenementen op de kaart zetten voor een betere, schonere en gezellige gemeente. 

Ik ben pertinent en absoluut voor deze samenwerking die uiteindelijk van onze gemeente weer een top gemeente kan maken. Zonder samenwerking komt er niets van de grond. Zal deze samenwerking perfect zijn? Nee. Zal deze zaligmakend zijn? Nee. Maar er gebeurt in elk geval iets en waar het stroef gaat lopen zullen we bij moeten sturen. Er komt een budget en er komt actie. En dat zijn de twee onmisbare factoren om het team Heeze-Leende-Sterksel op de kaart te houden.

Dus bij uw volgende bezoek aan een winkel of bedrijf waar u klant bent, mag u gerust vragen: “Steunt u de BIZ?”. Want zo weet u zeker dat uw bezoek óók bijdraagt aan een beter Heeze, Leende en Sterksel. De toekomst is samenwerking.

Laat hier je reactie achter