Geslaagde avond over plastic soep

2 december 2019 - 06:50

HEEZE - Donderdag 28 november werd in de bovenzaal van ‘t Perron een avond gehouden met Arend Bolt over het plastic dat massaal in onze zeeën wordt aangetroffen. De cursusgroep van IVN Heeze-Leende die de avond georganiseerd had, ontving de bezoekers met een kop plastic soep, geserveerd uit een grote 30 liter pan. Ook stond er een droogrek met kleding, waar zoals bekend veel kunststof in zit. Het verhaal van Arend Bolt, van huis uit afvaltechnoloog, zat goed in elkaar en leverde niet alleen een somber beeld op maar bood ook oplossingen. Het is duidelijk dat wij niet (meer) zonder plastic kunnen. Plastic heeft ook veel goede kanten.

Denk bijvoorbeeld aan de enorme gewichtsbesparingen bij veel producten. Maar het wordt een probleem als het in het milieu terecht komt en daar niet afgebroken kan worden. Als oplossing “dicht bij huis” werd genoemd: plastic afval scheiden, minder plastic verpakkingen kopen, geen feest-ballonnen meer oplaten, zelf zwerfafval oprapen. Ook financiële en politieke steun aan organisaties die zich bezig houden met oplossing van de problematiek ligt voor de hand.

Er ontstond een levendige discussie met de zaal. Het ludieke element (met ernstige ondertoon) kwam van Mari de Bijl, die een toepasselijk “soeplied” ten gehore bracht op de melodie van Guus Meewis’ Brabant.

Meer informatie vind je op de website van het IVN Heeze-Leende.

Laat hier je reactie achter