Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

A2 bij Leende op plaats 8 in filelijst ANWB

28 december 2019 - 13:45

HEEZE-LEENDE - Dat het druk is en blijft op de wegen is duidelijk. Net alsvorig jaar staat het stuk snelweg A2 tussen Weert en Eindhoven ook dit jaar weer in de file top 10 van de ANWB. Net als in 2018 staat het traject ook dit jaar op plaats acht in de lijst. Niet iets om trots op te zijn en het benadrukt nog maar eens dat er hoognodig iets gedaan moet worden aan deze drukke weg.

Op nationaal niveau is in 2019 de filezwaarte (lengte x duur file) met 17 procent opnieuw fors gestegen. Dat concludeert de ANWB op basis van haar filecijfers, gedurende het hele jaar gemeten over alle A- en N-wegen van het hele Nederlandse wegennet. Niet alleen tijdens de spitsuren nam de filezwaarte toe maar ook overdag ondervond het verkeer het afgelopen jaar veel meer hinder van files.

Naast het grote aanbod is ook het weer van invloed geweest op de doorstroming van het verkeer. De drukste dag was dinsdag 22 januari toen sneeuwval en gladheid in de oostelijke helft van het land leidden tot grote verkeershinder met een filerecord van maar liefst 2.287 kilometer. Ook het regenachtige weer in oktober en november zorgde voor een fors aantal uitzonderlijk drukke spitsen.

“De ANWB constateert veel extra hinder door kop-staartbotsingen in files. Met meer alertheid van de weggebruiker moet dat toch kunnen worden voorkomen”, aldus de ANWB.

Laat hier je reactie achter