Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

Toon de Brouwer Verbinder van het jaar (video)

7 januari 2020 - 07:12

HEEZE-LEENDE - Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Heeze-Leende op maandag 6 januari in dorpshuis 't Perron werden niet alleen de beste wensen voor het nieuwe jaar aan elkaar uitgesproken maar keek de burgemeester ook even terug naar een bewogen jaar 2019.

Zo stond hij bijvoorbeeld stil bij de Orde van het Gemene Leve voor de Lolmakers, het sportgala met Rintje Ritsma, de 16000e inwoner van de gemeente Robin Schaeken en het feit dat de burgemeester sinds de zomer voorzitter is van de burgemeesterskring zuidoost Brabant. Maar ook dat Heeze wel een kweekvijver is voor burgemeesters. Als voorbeeld haalde hij onder andere aan dat na Jack Mikkers nu ook Jos van Bree burgemeester is geworden en oud wethouder Wilma van der Rijt is voorgedragen als burgemeester.

Voor 2020 was de burgervader erg positief. ''De randweg gaat eindelijk open, de ambulancepost komt gereed, het IVN bestaat 50 jaar dit jaar, De Jong Schut organiseert de Kringgildedag in juni en Anne Meulendijks uit Heeze gaat naar de Olympische Spelen in Tokio. Een dank je wel is zeker op de plaats voor iedereen die een steentje bijdraagt aan het levendig houden van onze gemeente zoals de gemeenteraad maar zeker ook alle inwoners.''

Heeze-Leende kende een toename van het aantal inwoners afgelopen jaar waarmee er op 1 januari 2020 16143 inwoners woonachtig waren in onze gemeente. 

Verbinder van het jaar
De titel ‘Verbinder van het jaar’ wordt in de regel tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie overhandigd aan een inwoner of koppel die zich op maatschappelijk gebied belangeloos heeft ingezet voor de dorpsgemeenschap en verbindingen weet te leggen tussen de inwoners en het gemeentebestuur.

Middels een filmpje spraken vrienden en bekenden lovende woorden over deze man. Geheel verrast werd de naam van Toon de Brouwer uit Sterksel genoemd door de burgemeester waarna hij naar voren kwam, het bijbehorende beeldje in ontvangst nam en een bos bloemen. Duidelijk geëmotioneerd was de Verbinder van 2020 pas echt toen negen carnavalsverenigingen uit Heeze-Leende en Cranendonck in polonaise binnenkwamen en door de zaal trokken.

Met de Verbinder van het jaar op het podium en alle prinsen met het gevolg erbij was het feestje voor De Brouwer echt compleet. Chapeau! De Lindse Blaos reageerde vrij direct na de uitreiking met een warm compliment op Facebook. Toon, de prijs is je meer dan van harte gegund!

In voorgaande jaren ontvingen de onderstaande mensen deze onderscheiding:
2007 Jan de Bruijn (Heeze)
2008 Engel Beenders (Sterksel)
2009 Frans Hurkmans (Leenderstrijp) en Dina Cox-Maas (Heeze) 
2010 Cees en Adrienne Slager (Leende)
2011 Piet Vos (Heeze)
2012 Joep de Visser en René Menting (Heeze)
2013 Nico Maas (Leende)
2014 Peter Ariëns (Heeze)
2015 Jan Joosten (Sterksel)
2016 Meike, Lieke en Janske Beks (Heeze)
2017 Maria Boonen-Van Velthoven (Heeze)
2018 Cintha Bax (Leende)
2019 Toon de Brouwer (Sterksel)

Foto's: HBL Fotografie

Laat hier je reactie achter