Heezenaren ontvangen eerste Michelinster voor Eden*

14 januari 2020 - 18:00

HEEZE - Heezenaren Robin Groos (26) en Herman Cooijmans jr. (30) openden nog geen jaar geleden een eigen restaurant in Valkenswaard en maandag werd hun kwaliteit, gastvrijheid en service rijkelijk beloond. In een vol DeLaMar theater in Amsterdam werden zij totaal verrast met een Michelinster.

‘’We waren uitgenodigd en dachten dat we daar waren omdat we nieuwkomer waren en hadden totaal niet gedacht dat we deze eer zouden krijgen. Zondagavond grapte de Sous chef nog: ‘’als jullie een ster winnen hoor ik het wel.’’ Nietsvermoedend zaten Herman en ik in de zaal en toen er Valkenswaard op het grote scherm stond ging mijn hart sneller kloppen en bleek inderdaad ons Restaurant Eden een Michelinster verdient te hebben’’, vertelt Robin Groos the day after aan HeezeLeende24.

Het tweetal heeft een brede lach op het gezicht wanneer we hen spreken in het restaurant the day after. ‘’Het is gewoon niet te geloven. Sinds de bekendmaking staat de telefoon roodgloeiend met felicitaties maar ook reserveringen.’’ Robin en Herman waren met de trein naar Amsterdam gegaan en vergaten zelfs op de terugweg over te stappen op Utrecht centraal vanwege het beantwoorden van de ruim honderd appjes.

Het personeel was net zo verrast als de twee jonge horecaondernemers die maandagavond in het restaurant samen een leuk feestje vierden om deze erkenning te vieren. De droom van een eigen restaurant was inmiddels werkelijkheid geworden maar dat ze binnen een jaar na de opening dit zouden bereiken leek ondenkbaar.

‘’Voor ons gevoel waren we nog niet op dat niveau omdat we nog vele zaken willen verbeteren. Het zijn kleine details, maar toch.’’ Het duo is enorm perfectionistisch en streven perfectie na tot in het uiterste. Het hele concept dat Robin en Herman met het team neerzetten slaat dus geweldig aan, ook bij Michelin. Hoofdinspecteur Werner Loens van Michelin kwam hoogstpersoonlijk aan bij het restaurant zonder dat Robin en Herman het in eerste instantie doorhadden. ‘’Pas achteraf besefte ik dat hij het was en herkende ik zijn stem. Als hij de vraag beantwoord wat hem dit jaar het meest verrast heeft antwoord hij ‘Restaurant Eden in Valkenswaard’ en dan zijn we natuurlijk heel trots.’’

Toch gaan de twee ‘gewoon’ verder waar ze gebleven zijn. Beide voetjes op de grond, de gasten verwennen en elkaar blijven prikkelen en uitdagen want er is altijd ruimte voor verbetering, zo zeggen ze zelf. Unieke combinaties zijn bijvoorbeeld fruit in hoofdgerechten, groenten verwerken in desserts maar ook de combinatie van Rog en aardbeien of een Eritrees kruidenmengsel gebruiken in gerechten. ‘’Dat is de Eden Twist. Gewoon iets anders.’’

Ambities hebben de heren wel zeker. ''Wanneer de klanten heerlijk gegeten hebben, een mooie avond gehad hebben en terug komen om nogmaals te genieten van alles dat restaurant Eden te bieden heeft dan zijn wij tevreden. '' Ben je benieuwd naar de menukaart, nieuwsgierig naar de laatste nieuwtjes of wil je alvast een gezellige tafel reserveren, volg Eden dan op facebook of neem een kijkje op de website van restaurant Eden* in Valkenswaard. 

Laat hier je reactie achter