Nationale voorleesdagen van 22 januari - 1 februari

22 januari 2020 - 19:15

HEEZE-LEENDE - Ieder jaar vieren we in januari de Nationale voorleesdagen. Met als doel: het stimuleren van voorlezen aan jonge kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Ieder jaar wordt naast het Prentenboek van het Jaar ook de Prentenboeken TopTien verkozen.

Moppereend
Dit jaar is MOPPEREEND het Prentenboek van het jaar. Eend is mopperig, want niemand wil met haar spelen. En dan wordt ze ook nog achtervolgd door een grijs wolkje dat boven haar hoofd steeds donkerder en groter wordt.

Bibliotheek Dommeldal organiseert in de zes vestigingen voorleesmomentjes, soms ook met muziek. Maar ook voorleesontbijtjes: want niets is lekkerder dan een boek, mèt een beschuitje of een krentenbolletje!

En er is extra aandacht voor de honderden prentenboeken die voor alle peuters en kleuters gratis te leen zijn.

Muziek op schoot in Sterksel in Bibliotheekpunt Valentijn
Op donderdag 23 januari is er in het Bibliotheekpunt in Dorpshuis Valentijn in Sterksel, van 10.00-11.00uur een Muzikale workshop, met het thema: dieren en emoties. Dus Moppereend komt vast ook voorbij. Voor kinderen van 0-4 jaar. De toegang is gratis, maar (vanwege het beperkt aantal plaatsen) alléén na aanmelding via www.bibliotheekdommeldal.nl/activiteiten.

Voorleesontbijt in de Bibliotheek in ‘t Perron
Op woensdag 29 januari is er een voorleesontbijt van 9.15 uur tot 10.00 uur of van 10.30 uur tot 11.15 uur. Alle peuters en kleuters uit Heeze-Leende, Sterksel en Leenderstrijp zijn welkom in de bieb in Heeze, met hun (groot- en gast)ouders. De toegang is gratis. Reserveren is niet nodig.

Voorlezen in de Bibliotheek
Op zaterdag 1 februari lezen we voor aan alle jonge bezoekertjes, in de Bibliotheek in ’t Perron, vanaf 11.00uur tot 11.30uur, en van 13.30-14.00uur. Natuurlijk lezen we dan voor uit Moppereend. De Nationale voorleesdagen: een boekenfeest voor de kleintjes!

Laat hier je reactie achter