Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

Dennenprocessierups in aantocht: nog meer jeuk!

14 februari 2020 - 07:00

HEEZE-LEENDE - Na alle ellende met de eikenprocessierups van afgelopen jaar, wacht ons nu ook de komst van de dennenprocessierups. En die heeft nog veel meer brandharen dan zijn broertje in de eik. De rups komt vooral voor in Spanje maar maakt zijn aantocht door Frankrijk en België naar Nederland.

'De rups is bezig met een noordwaartse beweging' zegt bioloog Arnold van Vliet. Dat de rups naar Nederland toevliegt komt deels door de stijgende temperaturen. De dennenprocessierups heeft ongeveer een miljoen brandharen per rups, waar de eikenprocessierups er 800.000 heeft.''

Bestrijden
De bestrijding van de rupsen is volgens Van Vliet redelijk simpel. ''Er moet meer ruimte gegeven worden aan zijn natuurlijke vijanden. 'Veel verschillende vogelsoorten vinden deze rupsen heel erg lekker. Dus hang een zak nootjes op voor de vogels, dan helpen ze ons later van de processierupsen af.'' Het is dus afwachten wanneer de dennenprocessierups in Nederland is.

Laat hier je reactie achter