Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

Eerste drie gangen diner eetpunt 'Het Bestek' in Heeze

8 februari 2020 - 14:00

HEEZE - Vrijdag 7 februari was de start van een nieuw initiatief in Heeze. Daar kookten zes vrijwilligers voor het eerst voor een groep van tien personen die te gast waren in dorpshuis 't Perron in Heeze. Het Bestek, niet te verwarren met Eetpunt Heeze dat iedere laatste vrijdag van de maand voor ruim zeventig gasten kookt, vult de drie andere vrijdagen in.

In de doelgroep vallen de inwoners van Heeze die echt niet meer zelf kunnen koken en/of de Heezenaar die niet alleen wil eten en daardoor vereenzaamd. ''We merken dat er gewoon veel behoefte is aan zo'n eetpunt. We gaan zelfs enkele personen thuis ophalen omdat ze zelf slecht ter been zijn'', vertelt initiatiefneemster Yvonne Cuijten. In eerste instantie waren er dertig aanmeldingen maar is de gastenlijst voor deze eerste editie teruggebracht naar twaalf. ''We zullen kijken of er in de toekomst ruimte is voor meer gasten maar gaan eerst kijken hoe het gaat, ook onderling.''

Vrijdag stonden er groentesoep, boontjes, puree, kipfilet en een lekker toetje op het menu. De gasten lieten het menu heerlijk smaken en na afloop waren en louter positieve reacties. ''Deze eerste editie heeft Slagerij van Hooff het vlees gesponsord en krijgen we van de Vrienden van Heeze een mooie bijdrage voor de tafelkleden en de kookschorten. Dat is toch geweldig?''

Inschrijven kan in 't Perron waar een klapper hangt en men zich kan inschrijven voor de gewenste datum. Is er een vrijdag al helemaal vol, dan kun je al voor de week erop reserveren. De kosten bedragen € 7,50 momenteel. Het Bestek is tevens nog op zoek naar vrijwilligers die een of meerdere vrijdagen per maand willen helpen met koken, afwassen of tafel dekken. Heb je interesse, stuur dan een e-mail naar sociaalmakelaar@heeze-leende.nl.  

Laat hier je reactie achter