Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

Cursussen Paard & Yoga en Pony Power voor kids

14 februari 2020 - 09:00

HEEZE - Over een paar weken gaan in Heeze weer de cursussen Paard & Yoga en PPK (PonyPower Kids) van start voor jongens en meiden tussen de 6 en 14 jaar.

Paard & Yoga is een cursus in de vorm van vier opeenvolgende workshops van ongeveer een uur, elk met een ander pedagogisch thema centraal en eventueel ook afzonderlijk te volgen, waarin de kinderen spelenderwijs enorm veel kunnen leren, zoals duidelijker kijken, voelen, communiceren, ontspannen, grenzen ontdekken en aangeven, omgaan met emoties, samenwerken en plezier maken!

De cursus Pony Power voor Kids (PPK) is een landelijk erkende sociale vaardigheidstraining, die gericht is op het ontwikkelen van sociaal gedrag en het ondersteunen van emotionele groei. Deze cursus bestaat uit vijf gestructureerde themalessen van twee uur en een terugkom(mid)dag met de ouder(s).

In beide cursussen wordt gewerkt in leeftijdsgroepen 6 - 8 jaar, 9 - 12 jaar, etc.

Veel kinderen voelen zich op een of andere manier aangetrokken tot paarden. Paarden voelen instinctief aan wat er in je omgaat en bieden unieke en hele leuke mogelijkheden om kinderen in hun ontwikkeling te helpen. Het paard is de motivator om ze spelenderwijs bewust te laten worden van hun lichaamstaal en -houding, contact met jezelf, contact met de ander en de uitwerking daarvan op het paard en andersom op het kind. Een rustig, betrouwbaar paard biedt een gevoel van vertrouwen, geborgenheid, rust en ontspanning.

Paard & Yoga is vooral gericht op direct ervaren, heel fysiek, in de buitenlucht en in het hier en nu. Er zijn oefeningen met tweetallen en er zijn oefeningen individueel. Zo leert het kind samen te werken en ook alleen. Het kind bouwt zienderogen meer zelfvertrouwen op met zichzelf, met elkaar en met het paard. Yoga-oefeningen op en met het paard zorgen voor geestelijk en lichamelijk evenwicht waardoor de kinderen zich krachtiger gaan voelen en meer in balans.

Bij Pony Power voor Kids gaat het meer om de ontwikkeling van sociale vaardigheden en assertiviteit. Op unieke en praktische wijze wordt in deze cursus gewerkt aan thema’s als communicatie, weerbaarheid, je ruimte verkennen, innerlijke balans, samenwerken, ook met behulp van een werkboek en opdrachten voor thuis.

Beide cursussen worden gegeven door Dorothé van Lierop, gediplomeerd yogadocente en paardencoach, in samenwerking met Esther Nent, sociaal-pedagogisch hulpverlener en kindercoach.

Voor meer informatie over deze cursussen, onze werkwijze, lestijden, tarieven, etc. kijk op www.evenwichtskunsten.nl  of stuur een mailtje naar: info@yoga-doro.nl  of informeer telefonisch op 06-2082 0501 of 06-3385 0915 (sms-en of whatsappen kan natuurlijk ook).

Laat hier je reactie achter