Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

Laatste update Corona: 10 besmettingen Heeze-Leende

25 maart 2020 - 14:22

HEEZE-LEENDE - De maatregelen die de Nederlandse overheid heeft genomen om de corona-uitbraak zo goed mogelijk te beheersen, hebben ervoor gezorgd dat de groei van de uitbraak afvlakt. Dat zei Jaap van Dissel, directeur van het Centrum voor Infectieziektenbestrijding (CIB) van het RIVM woensdagmiddag in een briefing voor de Tweede Kamer. "Er is in ieder geval sprake van een positieve trend", zei hij.

Piek op IC's pas eind mei verwacht
Momenteel liggen er ongeveer 600 patiënten op de IC's in de ziekenhuizen. Volgende week zijn dat er waarschijnlijk 1600, waarvan 1100 coronapatiënten. "Die bedden zijn er nu niet", zegt Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care. Er wordt door de ziekenhuizen hard gewerkt meer bedden en apparatuur te krijgen die geschikt zijn voor coronapatiënten.

De intensivisten in de ziekenhuizen misten een centrale regie, vandaar dat zij een landelijk verdeelcentrum zijn begonnen, vertelde Gommers. "Het is echt spannend nu", zegt hij. De piek voor de intensive care zal volgens de modellen eind mei komen. Gommers: "Dan zijn het 2200 bedden. Voor ons is het fijn dat de piek zo ver ligt, want dan kopen we tijd."

Het RIVM maakte woensdagmiddag weer de nieuwe cijfers bekend over besmettingen en overledenen van het Coronavirus. Het aantal coronabesmettingen blijft stijgen evenals het aantal overleden slachtoffers. De zorg staat maximaal onder druk en 'code rood' bij de ziekenhuizen betekent alle hens aan denk. Het virus grijpt om zich heen en treft iedereen. In totaal zijn er nu 6412 geregistreerde zieken in Nederland waarvan 10 gevallen in Heeze-Leende volgens het RIVM.

In Nederland zijn nu 356 personen overleden aan het virus dat ons allen in de greep houdt, COVIS-19. De leeftijd van de overledenen ligt tussen de 55 en 97 jaar. In werkelijkheid ligt het aantal besmette personen vele malen hoger want lang niet iedereen met klachten wordt getest. Inmiddels zijn de eerste besmette personen weer genezen en zelfs alweer aan het werk. Dat geeft de burger moed!

Uit solidariteit hangen we de vlag uit om aan iedereen te laten zien dat je er niet alleen voor staat. Het maakt niet uit welke vlag je buiten hangt maar laat zien dat je alle zieken, hulpverleners en getroffen ondernemers een hart onder de riem steekt. Lees hier het artikel.

Laat hier je reactie achter