Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

12 dagen Bodrum wordt Lockdown voor Nettie uit Heeze

6 mei 2020 - 12:00

HEEZE - Hoe een bezoek van 12 dagen als bonus- oma Nettie, verandert in een lockdown in Bodrum in Turkije. İnmiddels is Nettie van der  Velden-van Happen uit Heeze al tien weken in Bodrum in Turkije en het eind is nog lang niet in zicht zo laat zij weten aan Heeze-Leende24.

''De laaste drie weken hebben we totale lockdown in het weekend gehad die vier dagen duurde en komend weekend weer voor drie dagen. Wat houdt dit hier zoal in: kinderen tot 20 jaar mogen niet op de straat komen, alles is dus dicht. Scholen, winkels en restaurants zijn dicht tot nader order behalve supermarkten en bakkers. Mensen van 65 jaar en ouder  mogen ook niet op straat komen'', zegt Nettie die afgelopen weekend zelf 65 jaar is geworden in Bodrum.

''Jandarma rijdt ter controle heel de dag door de straten hier en bij de totale lockdown zijn de bakker en de supermarkt ook gesloten. Omdat brood de eerste levensbehoefte voor Turkije is, komt er dan elke dag een wagen met brood in de straat. Keuze heb je niet, het is allemaal hetzelfde. Boodschappen mag je alleen in de supermarkt en bij de bakker doen met een mondkapje op en handschoenen aan. Dit is verplicht anders kom je niet binnen.''

Voor Nettie nog meer uitdagingen. Zij gebruikt medicijnen vanwege haar slechte gezondheid maar er is een te kort hieraan. In goed overleg met haar huisarts die haar ook adviseerde om voorlopig daar te blijven vanwege de grote corona uitbraak in de regio, heeft zij vervangende medicijnen gekocht. Thuis in Heeze is zij alleen en in Bodrum heeft ze een mantelzorger, dus als er wat met haar gebeurd is het daar beter voor haar zegt ze.

Een ander probleem was het feit dat haar visum ging verlopen, ook een heel gedoe. ''Ik ben op het politiebureau geweest, alles met mondkapje en handschoenen aan, en heb een aanvraag voor een verblijfsvergunning gedaan. Na drie weken weer terug gegaan met de nodige papieren en uiteindelijk de verblijfsvergunning toch gekregen voor 1 jaar. 

''Als vrijwilligster uit Heeze voor statushouders, vergeet ik de mensen in deze moeilijke tijd ook niet en app of bel ik hen elke week. Ze weten dat als er problemen zijn ze bij mij terecht kunnen. Voor een fonds bereid ik al jaren vrijwillig vakanties voor met gehandicapten. Ook dat doe ik nog met de computer op het moment al is dit erg moeilijk omdat niemand weet wat de tijd ons gaat brengen. De eerste vakanties al zijn geannuleerd.''

Ook thuis in Heeze moet alles doorgaan. ''Het huis, de tuin, de planten en de post worden gedaan door haar trouwe vrienden die dit willen doen. İk weet als geen ander wat iedereen voelt in deze coronatijd. Ik hobbel hier voorlopig nog wel even door. Tot wanneer? Geen idee maar ik wens al mijn kennissen in Heeze-Leende en omgeving veel gezondheid toe. Hou vol allemaal, wij proberen dat hier ook!'' 

Laat hier je reactie achter