Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

Stille maar waardige Dodenherdenking Sterksel (video)

3 mei 2020 - 11:05

STERKSEL - Zondagmorgen 3 mei werd voor de zesde keer stilgestaan bij Dodenherdenking op het oorlogskerkhof op Kloostervelden sinds dat deze in ere werd hersteld in 2015. Daarvoor vond de laatste openbare herdenking op dit kerkhof plaats op 10 november 1996.

Dit jaar anders dan anders vanwege de maatregelen rondom corona. Geen muzikale klanken van Muziekvereniging De Heerlijkheid, geen gedicht dat werd voorgedragen, geen voordracht van het Oranjecomité of de burgemeester en geen 43 duiven die werden losgelaten. Toch werd er zondagmorgen stilgestaan bij Dodenherdenking in Sterksel. Namens de gemeente Heeze-Leende legde burgemeester Paul Verhoeven een krans bij het herdenkingsmonument en werd bij iedere grafsteen een witte roos geplaatst. Ook legde burgemeester Verhoeven een witte roos bij de gedenksteen van Henk van Rossum. 

Een stille maar toch waardige Dodenherdenking dit jaar in Sterksel. Omdat we hen niet mogen vergeten die vochten voor onze vrijheid.

Foto's: HBL Fotografie

Laat hier je reactie achter