Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

Basisonderwijs weer open

7 mei 2020 - 13:30

HEEZE-LEENDE - Per maandag 11 mei gaat het basisonderwijs voor alle kinderen( in deeltijd) weer open. Dat wil zeggen: basisscholen verkleinen de groepsgrootte in de klas; kinderen gaan daarbij 50% van de tijd naar school. Het speciaal basisonderwijs en het speciaal onderwijs in de basisschoolleeftijd gaan weer volledig open. De kinderopvang, gastouderopvang en de buitenschoolse opvang (bso) gaan ook weer van start. De bso volgt hierbij het ritme van de school.

Het thuisonderwijs in deze categorie zal waarschijnlijk nog wel even doorgaan, want kinderen kunnen niet meteen alle dagen naar school. Mogelijk komt er een combinatie van thuisonderwijs en lessen op school.

Schoolbesturen
De schoolbesturen in onze gemeente bekijken hoe zij voor alle leerlingen het naar school gaan zo goed mogelijk kunnen regelen. Dit gebeurt na afstemming en in overleg met de opvangorganisaties, zodat we vóór 11 mei a.s. duidelijkheid hebben voor ouders en kinderen over de organisatie van het onderwijs en (nood)opvang in onze gemeente.

Voortgezet onderwijs
Scholen in het voortgezet onderwijs treffen momenteel voorbereidingen zodat hun leerlingen vanaf dinsdag 2 juni a.s. weer naar school kunnen, weliswaar naar de 1,5-meterschool.

Kijk voor alle informatie rondom onderwijs op rijksoverheid.nl. Ga dan naar ‘alle informatie over het coronavirus’, ‘informatie voor ouders, scholieren en onderwijs’ en dan ‘basisonderwijs en speciaal onderwijs’.

Vragen
Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met de school of de kinderopvang waar uw kinderen naar toe gaan.

Laat hier je reactie achter