Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

Play Football en Play Hockey lanceren clubactie!

10 mei 2020 - 16:15

LEENDE - Play Football & Play Hockey uit Leende zet Club Actie op om verenigingen in de regio te ondersteunen. Door het coronavirus is sporten in teamverband al een tijdje niet meer mogelijk. Dit heeft veel impact op de sporters, maar zeker ook op de verenigingen. Nu kantines en clubhuizen gesloten blijven lopen deze verenigingen veel inkomsten mis uit bar en keuken omzet. Ook nu we weer mondjesmaat gebruik mogen maken van de sportvelden blijven de kantines en clubhuizen nog tot 1 september gesloten.

Geen activiteiten, geen omzet.
Ook sportzaken die zich richten op veldsporten zoals voetbal en hockey hebben hun omzet bijna geheel weg zien vallen. Zo ook Play Football & Play Hockey in Leende. Deze voetbal- en hockeyspeciaalzaak (voorheen Verest Sport) zag na de eerste week van maart, net nadat de 2e seizoenhelft was begonnen, hun omzet bijna helemaal wegvallen. Eigenaren Michael van den Eijnden en Bram van der Linden van Play Leende houden het corona nieuws nauwlettend in de gaten. “Binnen de kortste keren zagen we heel de 2e seizoenshelft in het water vallen door de maatregelen”, aldus Michael van Play Leende. “Geen voetbal en geen hockey betekent voor ons geen klanten helaas. Toen we bestuursleden van verschillende verengingen in de regio spraken, begrepen we al snel dat ook deze verenigingen ook veel inkomsten misliepen door de coronamaatregelen. Tijd voor actie dus”

Club Actie
Play Leende zette in twee weken tijd een club actie op voor alle bevriende verengingen in de regio. Het concept is simpel maar doeltreffend. Ze verkopen sportshirts en hoodies met eigen club design en clublogo. Van elk verkocht shirt en hoodie gaat er €7,50 direct naar de vereniging toe. Het zijn unieke designs die goed bij de club passen. De shirts en hoodies zijn verkrijgbaar in lekker opvallende kleuren of in de club kleuren. En alles is in samenspraak gegaan met de verenigingen. Zij promoten de actie actief naar de leden toe. Bestellen kan online of in de winkel. “We hebben sponsorcont(r)acten met heel veel clubs in de regio, de meeste waar we ons plan voorlegde, reageerde meteen enthousiast” vertelt Bram ons.

RKSV Sterksel
De kleinste club, RKSV Sterksel pakte het eigenlijk direct op. Toen bestuurslid Rob Scheepers even de club mobiliseerde waren er eigenlijk al 50 verkocht voordat ze online stonden. Eenmaal online en in de winkel schoten ze binnen een week de 100 stuks voorbij. De shirts en hoodies bereikte min of meer een soort van cultstatus binnen het dorp. En het leverde de club al meer dan €750,- op. Een behoorlijk bedrag voor een bescheiden dorpsclubje als RKSV Sterksel.

Al meer dan 500 stuks verkocht
Inmiddels is de actie voor vier hockeyclubs, vijf voetbalclubs en één korfbalvereniging uitgerold. En er zijn nog clubs ‘in de maak’. “Korfbalvereniging Kraanvogels benaderden ons of we voor hun ook een actie op konden zetten. Ze zagen op de social media van veel clubs de kleding voorbij komen. Ook zij kunnen wel wat extra inkomsten gebruiken in deze tijd. Dus hebben we ook voor hun de actie opgezet”, vertelt Bram van der Linden van Play Leende.

Samen met de leden van deze tien verenigingen hebben ze inmiddels bijna 500 shirts en hoodies verkocht. Dat betekend dat er nu al meer dan €3500,- is binnengekomen voor deze verengingen. “En we zijn nog maar een week bezig”. De actie zal nog zeker tot eind mei doorlopen. Daarna kijken ze of er nog steeds veel vraag naar is. Maar in een week tijd blijkt wel dat er veel animo is voor de actie. En er is nog steeds ruimte voor nieuwe clubs om aan de actie mee te doen. De collecties van de verschillende verenigingen zijn te koop op playfootball.shop/actie en playhockey.shop/actie en in de winkel. Ze zijn sinds 1 augustus 2019 gevestigd op bedrijventerrein Verassend Veel aan de Langstraat in Leende.

Laat hier je reactie achter