Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

Kappers uit de regio klaar voor heropening (video)

10 mei 2020 - 18:30

REGIO - De kappers in de gemeenten Cranendonck, Valkenswaard en Heeze-Leende zijn blij dat ze weer aan de slag kunnen. Na wekenlang stil te hebben gezeten, beginnen de handen te jeuken om weer te gaan knippen. Zes regionale kappers vloggen voor Cranendonck24 en laten zien wat ze aangepast hebben in hun zaak.

Josje van Kapsalon Josje uit Heeze noemt de avond dat ze hoorden dat ze moest sluiten ‘onwerkelijk’. “Het enige wat ik kon doen, is hopen dat we weer heel snel open zouden mogen.”

Afgelopen woensdag werd duidelijk dat de kappers hun zaak weer mochten openen. “Toen het woord ‘kapper’ viel en ‘kapper open’, toen kregen we per minuut wel tien mailtjes binnen via het online afsprakensysteem”, vertelt Barry Loos van LOOS Kappers in Heeze.

Nieuwe look
“Veel klanten hebben hun haar lekker kunnen sparen. Nu kunnen wij ervoor zorgen dat ze echt een nieuwe look krijgen”, vertelt kapster Steffie Lamers van Good to be Hair in Budel. “Ik heb superveel zin om weer lekker aan de slag te gaan.”

Allerlei maatregelen zijn er getroffen door de kappers. Herman Loos van Kapsalon Van Gerven uit Valkenswaard somt op. “We hebben stoffen maskers, wegwerpmaskers, veiligheidsbrillen, plastic kapmantels, reinigingsmiddelen. Voldoende op voorraad zodat we 11 mei weer open kunnen.”

Anderhalve meter
Ook de zaken van Traditions Kappers in Budel en Valkenswaard hebben aanpassingen gedaan. Zo staan er strepen op de vloer waarachter mensen moeten blijven staan om de afstand te houden. “Wij hebben hier ook de richtlijnen van het RIVM hangen, die wij moeten hanteren in de kapsalon”, vertelt Angelique Spaan van Traditions Valkenswaard. “We houden ruim anderhalve meter tussen de knipstoelen”, zegt Jessica Strauven van Traditions Budel.

Maandag gooien de kapsalons de deuren weer open. Deze zes zijn er helemaal klaar voor. Barry Loos: “Ik denk dat het hier veiliger is bij de gemiddelde bouwmarkt of in het openbaar vervoer.”

Laat hier je reactie achter