Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

Basisscholen zijn aangepast opengegaan

11 mei 2020 - 11:05

LEENDE - Na bijna twee maanden thuisonderwijs gevolgd te hebben gingen maandagmorgen de basisscholen weer open. Tussen acht uur en half negen werden de kinderen weer naar school gebracht of kwamen zelf en het voelde een beetje als de eerste schooldag na de zomervakantie. De bovenbouwleerlingen vonden het geweldig de vriendjes en vriendinnetjes weer te zien maar voor de kleuters was het extra moeilijk want papa en mama mochten niet mee naar binnen.

Iedere klas een eigen voordeur
HeezeLeende24 nam een kijkje bij de Triangel in Leende waar de kinderen door 'de voordeur' het klaslokaal binnenstapten. De schoolwoningen blijken nu een uitkomst te zijn omdat ieder lokaal een eigen ingang heeft die gebruikt kan worden. De klassen zijn in tweeën gesplitst. Zo krijgt de ene helft les op maandag en woensdag en de andere helft op dinsdag en donderdag. De vrijdagen zijn nu nog vrij totdat er meer versoepelingen vanuit het kabinet komen.

''We zijn blij dat de kinderen weer naar school komen en dat we ze weer zien. Het thuisonderwijs heeft veel gevergd van de kinderen, de ouders en de leerkrachten dus fijn dat we nu eindelijk weer kunnen beginnen''. vertelt Mari Kokke. ''Verder is de speelplaats verdeeld in twee helften zodat we gefaseerd buiten kunnen spelen en gaan de gymlessen nog niet door. Daarnaast hebben we uiteraard de ontsmettingsmiddelen ter beschikking en zitten de leerlingen in de klassen anderhalve meter uit elkaar.''

Voor groep acht een spannend jaar want het volgend jaar gaan deze leerlingen naar de middelbare school. Of de coronaperikelen nog invloed hebben op het vervolgonderwijs? ''Nee, de schooladviezen voor alle leerlingen zijn al voor de coronacrisis gemaakt dus dat is goed geregeld.''

De kinderen komen weer langzaam in het 'oude ritme' terug en hopelijk heeft deze versoepeling geen negatieve invloed zodat er op korte termijn meerdere versoepelingen mogelijk zijn. 

Laat hier je reactie achter