Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

Nederland hangt op 12 mei de vlag uit voor de zorg

12 mei 2020 - 12:30

HEEZE-LEENDE - Ieder jaar vieren we wereldwijd op 12 mei de Dag van de Verpleging. Een dag die zeker dit jaar extra gevierd moet worden. Al weken staan zorgprofessionals in de frontlinie om de strijd tegen het coronavirus aan te gaan. Als dank en waardering voor hun inzet, hangt Nederland
daarom dit jaar massaal de vlag uit.

Naast de vlag is er ook een speciale poster ontwikkeld die te downloaden is via de site trotsverbindtons.nl. Deze kan door iedereen op het raam worden gehangen. Op die manier gaat 12 mei dit jaar in ons land niet onopgemerkt voorbij. Het initiatief voor deze actie komt van NU’91, de beroepsorganisatie voor verpleging en verzorging, en wordt ondersteund door diverse landelijke partijen.

Waardering
Normaal gesproken gaat NU’91 op deze dag naar verschillende zorgorganisaties voor feestelijke bijeenkomsten en activiteiten. Daarnaast deelt de beroepsorganisatie de gratis glossy FLOOR uit als cadeautje voor de beroepsgroep. Dit jaar is echter alles anders, maar dat was voor de NU’91 geen
reden om het dan maar niet te vieren. Stella Salden, voorzitter NU’91: “We horen en zien de verhalen van de mensen uit de zorg. Dag in, dag uit, staan zij daar – met gevaar voor hun eigen gezondheid – in de frontlinie om anderen te helpen. Eindelijk zien we de waardering waar zij al jaren recht op hebben en juist die waardering moet op 12 mei extra zichtbaar zijn.”

Vertegenwoordiging wereldwijd
Deze datum, 12 mei, is de geboortedatum van Florence Nightingale. Zij wordt ook wel gezien als de grondlegster van de moderne verpleegkunde en heeft als bijnaam ‘De vrouw met de lamp.’ Jaarlijks worden zij en alle zorgprofessionals op deze dag geëerd en bedankt. Dit jaar is het een speciaal jubileumjaar, omdat het 200 jaar geleden is dat Florence Nightingale werd geboren. NU’91 is als vertegenwoordiger van de Nederlandse verpleegkundigen en verzorgenden aangesloten bij ICN. In deze internationale organisatie worden twintig miljoen verpleegkundigen samengebracht.

Laat hier je reactie achter