Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

Senioren in de bloemetjes gezet

14 mei 2020 - 17:20

HEEZE-LEENDE - Woningcorporatie zoekt contact met huurders seniorencomplexen. Deze week zag je veel ouderen in hun deuropening staan. Zij namen welkom een bosje anthuriums in ontvangst. Een initiatief van de lokale woningcorporatie woCom, die daarmee haar oudere huurders in Heeze-Leende wilde verrassen.

De coronacrisis vraagt veel van iedereen. Ook voor woCom zijn er veel uitdagingen om de dienstverlening en het contact met huurders zoveel mogelijk door te laten gaan. Ze zien daarbij veel mooie en creatieve initiatieven ontstaan. “Persoonlijk contact vinden wij heel belangrijk,” geeft buurtbeheerder Tiek van Santvoort aan. Hij kent vele senioren in Heeze en Leende en initieerde voor hen deze bloemendag. “Want juist dat contact is tijdens de coronapandemie voor ons een stuk moeilijker geworden. Een bezoekje aan oudere huurders, die nu extra kwetsbaar en een stuk eenzamer zijn, zit er even niet in. WoCom is wel telefonisch bereikbaar, maar minder zichtbaar in de wijk. Via de bloemen wilden we laten weten dat we aan ze denken. Dat we er even goed voor ze zijn. Juist nu.”

Honderden anthuriums
Dinsdag en woensdag ging Tiek daarom met 4 collega’s op pad. Met de herkenbare woCom-auto’s én honderden bosjes anthuriums van anthuriumkwekerij Wijnen. In Heeze en Leende deden zij, versterkt door Peter te Broekhorst van Bewonersraad de Pan, verschillende seniorencomplexen aan. De bewoners kregen een prachtige bos overhandigd. Als verrassing. “Ja, het was geweldig om te zien hoe dat gewaardeerd wordt,” vertelt Tiek. “Dat zorgt dan toch voor dat stukje persoonlijk contact dat wij in ons werk nu zo missen.­­­ De actie draagt een steentje bij om in Heeze-Leende door deze moeilijke tijd heen te komen.­­­­ En door de bloemen bewust bij een lokaal familiebedrijf te kopen, helpen we ook die een beetje deze moeilijke periode door. Mijn complimenten overigens voor de geweldige inzet van deze ondernemer.”

Hulp nodig?
WoCom wil tenslotte huurders, die geraakt worden door de coronacrisis, oproepen zich vooral te melden: “Misschien kunt u door de gevolgen uw huur niet of niet helemaal betalen. Of maakt u zich zorgen om uw buren omdat ze op leeftijd zijn. Misschien zit u verlegen om een praatje. Neem dan gerust contact met ons op.”

Laat hier je reactie achter