Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

Scouting Heeze Corona- en processierupsen proof

15 mei 2020 - 09:00

HEEZE - Afgelopen week zijn de leden van Scoutinggroep St.Nicasius Heeze weer gestart. Na een paar weken thuis gezeten te hebben mocht er weer volop gespeeld worden op de blokhut langs de Muggenberg. Voorlopig wordt er alleen op het eigen terrein gespeeld en gaan de leden nog niet de bossen in.

Veel jeugdleden hebben de laatste weken meegedaan aan #IkScoutthuis, een initiatief van Scouting Nederland om online programma's aan te bieden aan de leden. Dit was best goed bevallen als "noodoplossing" maar het spelen op de blokhut is toch echt veel leuker. Vanaf het moment dat de leden weer op de blokhut kwamen was het meteen weer vertrouwd en werd er gerend, gespeeld, gegraven, gehakt etc. Natuurlijk is er vooraf door de stafleden goed nagedacht over het aanbieden van een veilig programma waarbij er rekening werd gehouden met de geldende maatregelen. Scouting zou Scouting niet zijn om hier vanalles voor te verzinnen en creatief mee om te gaan. 

Wil je een keertje komen kijken wat er allemaal mogelijk is bij Scouting en ervaren hoe leuk het spelen op de blokhut is? Dit kan, vanaf 5 jaar ben je altijd welkom. Op onze website www.nicasius.nl  staat alle informatie om een paar keer gratis mee te komen spelen.

Naast dat Scouting inmiddels Coronaproof is, zijn we ook sinds deze week processierupsproof! Afgelopen jaar hebben de kinderen van Scouting veel last gehad van de processierupsen. Een reden waarom we dit jaar gekozen hebben om de rupsen preventief te bestrijden met een biologisch middel. Het bestrijdingsmiddel is gelijk aan het middel dat door de gemeente Heeze-Leende wordt gebruikt en is niet schadelijk voor de gezondheid voor mens en dier (waarbij we in dit geval de rups niet meetellen als dier). Hopelijk dat we dit jaar geen last hebben van de rupsen.

Laat hier je reactie achter