Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

Schoenmakerij ‘De Kees’ gaat met pensioen

18 mei 2020 - 07:15

HEEZE – Het is een begrip in Heeze en omstreken, Schoenmakerij De Kees aan de Nieuwendijk ik Heeze. Eigenaars Kees (66) en Diny (67) van Oirschot begonnen op de huidige locatie aan de Nieuwendijk 8 in Heeze op 17 augustus 1991. Nu, bijna 29 jaar later hangen zij de schoenen aan de wilgen. Vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd gaan Kees en Diny met ingang van 2 augustus stoppen met Schoenmakerij De Kees.

‘’Eind jaren tachtig vond ik dat er behoefte was aan een perfectionist op dit gebied. Ik besloot mij vakdiploma te halen en mijn middenstandsdiploma waarna we in augustus 1991 begonnen’’, vertelt Kees. Bij het woord stoppen is het paar licht geëmotioneerd want aan een periode van 30 jaar klantvriendelijkheid en uitstekende service gaat een einde komen. Met heel veel plezier kijken zij samen terug op een prachtige periode. Naar schatting zijn er ruim 70.000 paar schoenen door de handen gegaan van het ondernemerspaar uit Heeze voor nieuwe zolen maar vooral hakken. Volgens Kees was het merendeel van de schoenen dan ook een damesschoen die een tweede leven kreeg.

‘’Vroeger bracht men veel vaker de schoenen voor nieuwe zolen en hakken. Tegenwoordig koopt men makkelijker een nieuw paar terwijl de schoen eigenlijk nog gewoon goed is.’’ De Kees heeft veel vaste klanten en zelfs nog van het eerste uur. ‘’Inmiddels komt ook de tweede generatie hier om de schoenen te laten verzolen en zelfs mensen die buiten Heeze zijn gaan wonen komen hier nog steeds.’’ Naast de reparaties aan de schoenen kon men ook terecht om sleutels bij te laten maken, schoenpoets, veters en bood De Kees een stomerijservice aan. Tot 2 augustus kan iedereen nog terecht bij Schoenmakerij De Kees voor reparaties aan de schoenen.

Vanaf 2 augustus is De Kees gesloten en gaan Kees en Diny genieten van de oude dag en willen ze er graag op uit trekken met de camper.

Foto's: HBL Fotografie

Laat hier je reactie achter