Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

De Scheuter in Leende sluit de deuren

20 mei 2020 - 21:00

LEENDE - Restaurant-Brasserie De Scheuter in Leende gaat sluiten. Louis en Thea van Engelen-Panken waren 45 jaar uitbaters van het sfeervolle en authentieke restaurant dat pal naast De Lindse Blaos in Leende ligt. Met pijn in het hart heeft het horecapaar moeten besluiten de deuren van De Scheuter definitief te sluiten.

Met een uniek uitzicht op de oude kerktoren van Leende was De Scheuter jarenlang een begrip in Leende maar zeker ook daarbuiten. Van heinde en verre kwam men hier naar toe om een verjaardagsfeest of bruiloft te vieren, lekker te eten of iets te drinken op het grote terras dat de hele zomer vol zat met Bourgondiërs.

Ongeveer 350 jaar geleden was het pand een herberg en een bakkerij en later bleef de bakkerij bestaan. Sindsdien draagt het de naam De Scheuter: een scheuter is de Brabantse naam van de inschieter van brood in de oven van een bakkerij. Nu, na 45 jaar, stoppen Louis en Thea met De Scheuter. 

Dank voor alle mooie momenten en herinneringen. Een einde van een prachtig tijdperk, het ga jullie goed! De onderstaande brief staat op de Facebookpagina van De Scheuter.

Laat hier je reactie achter