Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

Hoeveel data gebruiken we tijdens het thuiswerken?

23 mei 2020 - 16:00

HEEZE-LEENDE - Sinds ons land half maart in een intelligente lockdown ging, zijn veel mensen thuis gaan werken. Dit vraagt nogal wat van een internetverbinding. Gelukkig kan het netwerk van HSLnet de toename in data prima aan en hebben we geen problemen, zoals we al eerder schreven. Maar hoeveel data wordt er nou dagelijks eigenlijk gebruikt? En welke activiteiten gebruiken het meeste data?  

DE FCA (Fiber Carrier Association, een brancheorganisatie voor glasvezelaanbieders) zocht uit hoeveel data we gebruiken tijden een dag thuiswerken. Dit is geen officieel onderzoek, maar geeft wel een goede indicatie. 

Om visueel inzichtelijk te krijgen hoeveel MB een huishouden verbruikt, hebben zij onderstaand diagram opgemaakt. Let wel: dit diagram is dus een indicatie/schatting en niet onderzocht door een onderzoeksbureau. Het is ter illustratie om de verandering aan te tonen. 

Onderstaande tabel gaat uit van een totaal verbruik van 731 MB per dag per huishouden. Met +/- 8 miljoen huishoudens in Nederland komt dat neer op 5.848 TB per dag.

Laat hier je reactie achter