Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

Man redt ree uit benarde situatie in Heeze

24 mei 2020 - 15:00

HEEZE - Zondagmorgen kreeg een inwoner van Heeze die lid is van de Stichting SAMF een bericht van de politiemeldkamer dat er een ree vast zou zitten in een hekwerk aan de Holeweg in Heeze. Toen hij ter plaatse kwam wist hij het dier uit de benarde situatie te bevrijden en liep de jonge ree weer de vrije natuur in. Hopelijk gaat het wilde dier het redden want ze bleek ook nog eens drachtig te zijn.

Over SAMF
De Stichting Afhandeling & Monitoring Fauna-aanrijdingen heeft tot doel om in samenwerking met de politie en met behulp van deskundige lokale vrijwilligers, snel en adequaat hulp te kunnen bieden bij en aanrijding met in het wild levende dieren.

Het werkgebied van de SAMF beslaat de gehele provincie Noord Brabant. Daarbij ontfermen zij zich over het gewonde of dode dier en zorgen voor het vastleggen van het incident in een registratie systeem. Het verzamelen van gegevens over verkeersslachtoffers van in het wild levende dieren heeft tot doel beter inzicht te verkrijgen in frequentie en plaats van de aanrijdingen. Daardoor kunnen preventieve maatregelen genomen worden en in de toekomst mogelijke aanrijdingen, slachtoffers en schade voorkomen.

Laat hier je reactie achter