Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

COVID-19 infecties op de IC’s in beeld

25 mei 2020 - 15:30

HEEZE-LEENDE - Op de website van Stichting Nice worden overzichten getoond over Nederlandse IC patiënten met een COVID-19 infectie in een Nederlandse of Duitse IC. NICE verwerkt sinds 1996 de data van Nederlandse IC’s ten behoeve van kwaliteitsverbetering. Sinds eind februari 2020 verzamelen IC’s met veel inzet drie keer per dag extra gegevens over de COVID-19 patiënten.

LCPS maakt dagelijks het aantal Nederlandse COVID-patiënten op de IC bekend in de media. Daarvoor baseert LCPS zich op de rapportage van het aantal COVID-patiënten in NICE. Ondanks de enorme inzet van de ziekenhuizen kan de registratie op patiënt-niveau bij sommige ziekenhuizen mogelijk iets achterlopen in NICE. Daarom maakt LCPS een schatting van de achterstand in registratie. Voor deze schatting gebruikt LCPS de informatie over het actuele aantal COVID-patiënten op geaggregeerd IC-niveau die ROAZ-regio’s dagelijks aan LCPS aanleveren. NICE blijft de belangrijkste bron en toont na verloop van tijd de meest betrouwbare gegevens.

Al enkele weken op rij daalt het aantal besmettingen, het aantal patiënten op de IC's en het aantal dodelijke slachtoffers. Laten we hopen dat dit zo doorzet en we inderdaad de komende weken meer versoepelingen kunnen gaan verwachten.

Laat hier je reactie achter