Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

Biggenrace tijdens Sterksel kermis voor goede doel

24 mei 2015 - 17:32

STERKSEL - De Alpe d'Huez zes keer omhoog fietsen op één dag voor het goede goed. Dat is de uitdaging voor het team For Farmers die met acht personen op donderdag 4 juni de berg zes keer gaan trotseren voor het goede doel, de kankerbestrijding. Henri de Vries uit Sterksel is één van de acht fietsers uit het team waarvan alle acht de leden een argrarisch achtergrond hebben.

''We hebben verschillende leuke acties gehouden in de diverse plaatsen waar de leden van ons team wonen zoals een spinningsmarathon en ook in andere plaatsen hebben we een biggenrace gehouden zoals vandaag hier in Sterksel tijdens de kermis.'' Op deze zonnige eerste Pinkesterdag kwamen vele belangstellenden een kijkje nemen bij de biggenrace waar men kon inzetten op één van de vier biggen. Zij kregen een hesje aan met een nummer erop waarna zij begeleid door de rondemissen Lotte en Evianne het parcours aflegden in afwachging van het dier dat als eerste door het poortje kwam.

Met een inzet van vijf euro kon men drie keer een inzet doen en een voorspelling doen op het winnende biggetje. Natuurlijk waren er prachtige prijzen te winnen welke beschikbaar gesteld zijn door de lokale ondernemers. Consumptiebonnen voor de tent, t-shirts, een skelter en ook een tablet als fantastische hoofdprijs. Ietwat onwennig kwamen de biggen de eerste keer uit de startblokken maar eenmaal aan de wandel ging deze al snel over in een sprint. De eerste winnaars werden beloond met ieder tien consumptiebonnen welke werden uitgereikt door Tom Strijbos, voorzitter van @SterkselCity.

Onder luid gejuich en aanmoedigingen van het publiek stormden de biggen door het aangelegde parcours en bleek iedere keer toch een andere big de winnaar. Een gezellige middag met mooie prijzen en prachtig weer leverde het team For Farmers weer een mooi bedrag op voor het goede doel.

''We hebben er zin in en zijn er klaar voor'', zegt Henri de Vries uit Sterksel. ''We vertrekken 4 juni al om 04.30 uur met als doel alle acht zes keer de berg met de fiets te bedwingen. Gezamelijk maar toch individueel want ieder fietst zijn eigen tempo de berg op.'' Dit jaar is de tiende editie van Alpe d'Huzes met het thema ''opgeven is geen optie''. ''Dat gaan we dus ook niet doen en fietsen zes keer omhoog, aldus De Vries.''

Voor meer informatie en doneren kunt u kijken op http://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/acties/henrivries

Laat hier je reactie achter