Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

Zorgboerderij ''De Molenschut'' ziet eerste lustrum

20 juni 2015 - 15:30

LEENDE - Zaterdagmorgen werden ruim vijftig gasten ontvangen op zorglandgoed De Molenschut in Leende om stil te staan bij het eerste lustrum van de zorgboerderij. Naast ouderen die hier iedere week een aantal dagdelen invulling geven aan hun dagbesteding, waren ook burgemeester Paul Verhoeven en wethouder Moons aanwezig zaterdagmorgen.

Zorgboerderij 'De Molenschut' is opgericht door Jan en Thea van Mierlo-Van Tulden in 2010. Zij runden hier al jaren een melkveebedrijf met daarnaast de veehandel. Op de zorgboerderij bieden ze dagbesteding, verzorging en dagbehandeling aan ouderen met een psychogeriatrische of somatische aandoening. Zaterdag kregen de vijftig uitgenodigde gasten een maaltijd aangeboden waarna er vanaf 14.00 uur de open dag begon voor iedereen die een kijkje wilde nemen op de zorgboerderij.

De burgemeester sprak een kort woordje en had het over het feit dat het er altijd netjes bij ligt bij De Molenschut wanneer hij langs komt. ''Dat zegt iets over de onderneming. Als het aan de buitenkant er prima bij ligt en de mensen vriendelijk zijn, dan weet je dat het goed zit. Het oppakken van het idee is prachtig maar om het dan op deze manier te continueren is een compliment waard'', aldus burgemeester Verhoeven die een heerlijke doos bonbons had meegebracht voor de bewoners.

Ook wethouder Moons had een kort woordje voor de gasten. Hij benadrukte de belangrijkheid van van het werken met kleuren, creatief bezig zijn, buiten plezier maken en het maken van muziek. ''Over de combinatie van al deze componenten hier op zorgboerderij De Molenschut kan ik mijn uiterste waardering en complimenten uitspreken en hoop ik dat deze zorgboerderij nog lang in volle glorie mag blijven bestaan'', aldus de wethouder.

Gastvrouw en eigenaresse van de zorgboerderij, Thea Van Mierlo, sloot het officiële gedeelte af en dankte iedereen die aanwezig was waaronder ook Gerard die vijf jaar geleden de zorgboerderij geopend heeft. ''Vanaf deze mooie plek dank ik ook het gehele team voor de prachtige samenwerking en hoop ik op een mooie dag voor iedereen.'' Aansluitend zongen de gasten het ''Lang zullen ze leven'' waarna de maaltijd geserveerd werd door de cateraar.

Laat hier je reactie achter