Bezoek voortaan Heeze-Leende24.nl

De website is vernieuwd en is voortaan alleen nog maar te bereiken via www.heeze-leende24.nl. Deze nieuwe url vervangt heeze24.nl en leende24.nl.

Mocht je dus een snelkoppeling op de computer of tablet hebben, verander de url dan.

Voor iedereen die de app van Heeze-Leende24 op zijn mobiele telefoon heeft geïnstalleerd, dienen zij de nieuwe app te downloaden in de stores.

Streekbus schept mountainbiker in Leende: traumaheli ter plaatse

18 juli 2015 - 11:30

LEENDE - Zaterdagmorgen is een vrouw met haar mountainbike aangereden door een streekbus op de Maarheezerweg-Noord. Iets na tienen kwam de melding binnen bij de centrale waarna vrijwel direct alle alarmbellen gingen rinkelen. Verschillende ambulances, politie en zelfs de traumahelikopter waren snel ter plaatse om eerste hulp te verlenen. Ook de politiehelikopter meldde zich vanuit de lucht maar deze werd niet nodig geacht te landen om assistentie te verlenen.

Al snel werd duidelijk dat de verwondingen zeer erg genoemd konden worden en de vrouw met de traumahelikopter naar het ziekenhuis is vervoerd voor verdere medische behandeling. Omstanders hebben geruime tijd geholpen met het ambulancepersoneel om het slachtoffer te stabiliseren. Het slachtoffer schreeuwde het uit van de pijn en was in beginsel niet tot rust te krijgen.

De politie heeft de kruising waar het ongeluk gebeurde afgezet voor onderzoek en inmiddels is de technische recherche aanwezig om de oorzaak van de aanrijding vast te stellen. Twee jonge meiden die in de bus zaten omschreven de klap als kei hard. ''Het leek net alsof de bus over de persoon heen reed. De bus week nog zo ver mogelijk uit maar kon de aanrijding niet voorkomen'', zegt één van de meiden die erg geschrokken waren.

Omstanders op de plaats van de aanrijding gaven aan dat de vrouw de voorrangsweg op wilde draaien en dat de bus op de voorrangsweg nog wel uitweek voor zover als mogelijk was. ''Ik woon hierachter en hoorde de klap. Verschrikkelijk om te zien maar het was te verwachten dat het een keer goed raak zou zijn, er wordt zo ontzettend hard gereden.''

De vrouw is met onbekende verwondingen met de traumahelikopter naar het ziekenhuis vervoerd. De politie is nog enige tijd bezig geweest met het onderzoek waardoor het verkeer enige vertraging opliep.

DE POLITIE IS DRINGEND OP ZOEK NAAR DE IDENTITEIT VAN DE VROUW. ZE WAS NIET AANSPREEKBAAR NA DE AANRIJDING EN HAD OOK GEEN LEGITIMATIE BIJ ZICH. VOOR TIPS EN AANWIJZINGEN KUNT U TELEFONISCH CONTACT OPNEMEN MET 0900-8844.

Laat hier je reactie achter