Bomvol Perron voor sportkampioenen Heeze-Leende

28 februari 2016 - 14:15

HEEZE - Dorpshuis 't Perron was zaterdagavond een maatje te klein voor het sportgala. Vele honderden mensen waren naar 't Perron gekomen om het sportgala van 2015 bij te wonen. Zelfs in de foyer stonden mensen te kijken en te luisteren om een glimp op te kunnen vangen van de sportkampioenen van de gemeente Heeze-Leende. 

De presentatie was dit jaar in handen van Anne Meulendijks en Marcel Balkestein die het gala de glans gaven die een sportgala nodig heeft. Alle kampioenen werden naar het podium geroepen waar zij een mooie handdoek of medaille ontvingen uit handen van één van de drie aanwezige wethouders. Ruim tweehonderd sporters zijn het afgelopen jaar kampioen geworden en werden gehuldigd. 

Afgelopen week werd de sportiefste leerling al bekend, Aramis Verhoeven. Hij ontving een beker, een oorkonde en een bos bloemen voor zijn sportprestatie van het afgelopen jaar. Aansluitend werd KV Eymerick uitgeroepen tot sportvereniging van het jaar en Frederique van Zeeland tot sporttalent van 2015. Sportploeg werd dansschool 4LDC die met een mooie delegatie aanwezig waren om de prijs in ontvangst te nemen. Robert Lamoen zorgde met een buut als scheidsrechter voor een leuke afwisseling in deze sportieve avond.

Dansen bleek de grote sportwinnaar deze editie want ook de sportman en de sportvrouw van het jaar 2015 beoefenen deze sport. Sportvrouw van het jaar werd Femke Bukkems die topprestaties heeft geleverd met streetdance/hiphop en sportman van het jaar werd Lucas Dijstelbloem die hoge ogen gooit met breakdance.

Naast alle kampioenen en huldigingen waren er een drietal bijzondere vermeldingen waarvoor burgemeester Verhoeven een mooie oorkonde uitreikte. Jo Bosmans is al zeventig jaar lid van RKSV Heeze en heeft vele vrijwilligersuren in de Heezer voetbalclub gestoken. Verder gingen er twee oorkondes naar Ad van der Heijden en Karel Peters die al jaren het G-team coachen en begeleiden bij RKSV Heeze.

Het sportgala 2015 zit er op. Een geweldige avond met een groot publiek en natuurlijk veel sportkampioenen waar we trots op mogen zijn. We zien iedereen graag volgend jaar terug op het sportgala waar dan wederom alle kampioenen gehuldigd gaan worden.

Foto's: Pierre Molle

Laat hier je reactie achter