Linde Uitvaart: Vertrouwd en Persoonlijk

13 maart 2016 - 10:45

LEENDE - Op het moment dat we worden ontvangen door Yvonne Versteijnen, wordt er toevallig nét een bloemetje bij haar bezorgd. Een bedankje voor de volledige ontzorging in de aanloop naar het afscheid van een dierbare. Sinds kort biedt Yvonne je met ‘Linde Uitvaart’ namelijk een alternatief op grote uitvaartondernemingen, waarbij je mag vertrouwen op haar persoonlijke begeleiding in deze ingrijpende periode in je leven.

Al is Yvonne nog niet helemaal klaar met haar cursus uitvaartbegeleiding - eind maart zal ze deze afronden - er werd toch al verschillende keren een beroep op haar gedaan. Een dankbare taak, waarmee Yvonne voor het eerst in aanraking kwam in haar bureau voor grafische vormgeving ‘Studio Iris’. “In de afgelopen jaren heb ik daarin regelmatig mensen mogen bijstaan bij het ontwerpen van kaarten en advertenties voor een uitvaart.” zegt Yvonne daarover.

Tot iemand haar vroeg: “Waarom ga je niet de gehele begeleiding rondom een uitvaart aanbieden?” Voor Yvonne was daarmee het zaadje geplant: ze dacht er over na, bekeek het aanbod van cursussen in de branche en zette alles goed op een rijtje. Op een zondag eind mei ging vervolgens de knop om: “Ik dacht, ik ga het gewoon doen!”

Daarmee werd ‘Linde Uitvaart’ geboren. De Linde met haar ruwe schors, stevige takken, brede wortels en hartvormige bladeren als symbool voor rust, trouw en liefde. Maar ook staat zij voor bescherming en verbondenheid binnen de gemeenschap, waarmee Yvonne zich als ‘echte Lindse’ goed kan identificeren. Bij zo’n zorgvuldige keuze van alleen al de naam, is er bijna geen twijfel meer mogelijk over de diensten die Yvonne vervolgens biedt.

“Het verlies van een dierbare is één van de meest ingrijpende gebeurtenissen uit je leven. Of je nu verwacht of onverwacht afscheid moet nemen, als nabestaande word je op de eerste plaats overweldigd door verdriet!” weet Yvonne. “Toch wil iedereen, door de tranen heen, een zo persoonlijk mogelijk afscheid voor zijn of haar dierbare, want zoals ieder leven is ook ieder afscheid uniek!”

En dat is geen gemakkelijke taak met de oneindige mogelijkheden die er zijn! Yvonne biedt je daarom ook graag de gelegenheid om vooraf al eens kennis te maken met haar én alles wat bij een uitvaart komt kijken. In haar blog kondigt ze daarom op 5 april en 15 september, huiskamerbijeenkomsten aan. Een avond waarop de vele mogelijkheden met betrekking tot de uitvaart en het afscheid op een luchtige manier voorbij komen en bespreekbaar zullen zijn.

“Ik zie het als mijn taak om samen met de nabestaanden te werken aan een mooi, warm en passend afscheid.” antwoordt Yvonne als we haar vragen naar haar streven. “Ik ben de informerende factor als het gaat om de manier van opbaren, het ontwerpen van de kaart en de invulling van de afscheidsceremonie, maar kan - indien gewenst - ook zorgen dat een aantal zaken gedurende de uitvaartweek gewoon doorlopen.” Daarbij mag je denken aan een gezonde maaltijd, huishoudelijke hulp of het regelen van oppas voor de hond.

“Zo kunnen nabestaanden, samen met mij, het afscheid persoonlijk invullen, zonder daarbij het gevoel te krijgen dat de uitvaart wordt geregeld door een bedrijf!”

Mocht je onverhoopt te maken krijgen met afscheid nemen, kun je Yvonne te allen tijde bereiken op 06 - 51 56 27 17 of via info@linde-uitvaart.nl. Op www.linde-uitvaart.nl houdt Yvonne je daarnaast graag op de hoogte van alle mogelijkheden en diensten die Yvonne je kan bieden.

 

Laat hier je reactie achter