‘Zit met pit’ succes uit eigen gemeente

17 maart 2016 - 15:18

LEENDE - Je leest dit artikel waarschijnlijk op je computer, laptop, telefoon of tablet. Heb je daarbij wel de juiste houding? Steeds jonger ervaren we pijnklachten in nek, schouders of hoofd, doordat we langdurig computergebruik combineren met de verkeerde houding. Niet als het Yolanda van Hoorn ligt! Zij ontwikkelde als Oefentherapeute Cesar het lesprogramma ‘Zit met Pit’, waarmee ze woensdagavond 16 maart zelfs het landelijke nieuws haalde!

In de late editie van RTL nieuws kwam Basisschool de Triangel uit Leende voorbij. Een belangrijk onderwerp wordt daarbij aangesneden: de zogenaamde ‘tabletnek’. Kinderen - hoe jong ook - die pijnklachten ervaren na een lange tijd achter computer, tablet of telefoon te hebben gezeten. “Steken, het wordt heet…” en dat allemaal om maar niets te missen van wat er zich op het scherm afspeelt.

Voor de les begint roept de juf dan ook: “Zit met pit!” In dit lesprogramma, bestaande uit vier klassikale lessen door de therapeut, hebben de kinderen van Basisschool de Triangel namelijk precies geleerd, hoe een juiste houding aan te nemen. “Maar met een juiste houding ben je er nog niet,” weet Yolanda van Hoorn. “Een juiste houding doet na een lange tijd ook pijn en daarom is variatie erg belangrijk!”

Inmiddels heeft ‘Zit met Pit’ landelijk draagvlak gekregen. Maar liefst 90 punten in Nederland bieden dit programma aan. De grote droom van Yolanda is dan ook dat het lesprogramma standaard aangeboden gaat worden op alle basisscholen. Toen ze werd benaderd door een journalist van het Algemeen Dagblad, schroomde ze dan ook niet. Maar dat het balletje zó snel zou gaan rollen en woensdagavond in het nationale nieuws voorbij zou komen had ze niet verwacht.

Bekijk hier de gemiste uitzending óf neem een kijkje op de site van Oefentherapie Heeze - Leende!

Laat hier je reactie achter